sormustin - Banneri

Yhteistyössä Iloinen lanka.

Fimomassasta valmistui nopeasti maljakon päälle pidike yksittäisille kukille.

Ee kävi viisivuotiaana käsityökerhossa. Eskarin alkaessa kysyin, haluaako hän jatkaa käsityökoulussa vai perustetaanko äidin ja tyttären oma käsityökerho. Ee valitsi jälkimmäisen ja niin olemme pitäneet yhteistä käsityökerhoa jo reilun vuoden ajan. Olemme tehneet milloin mitäkin yhdessä ja nuo hetket ovat kaivattuja ja ihania. Nyt pariin otteeseen olemme askarrelleet yhdessä Fimo-massasta, saimme niitä nimittäin askarteluhetkiimme paikallisesta käsityöpuodista, Iloisesta langasta. Nyt oli tullut myös kivoja Fimo-uutuksia, joita pääsimme testaamaan!

Fimo night glow

Meitä molempia kutkutti tuo pimeässä hohtava Night Glow Fimo. Ee haaveili lasten makuuhuoneeseen pimeässä hohtavia tähtiä. Taittelin kuun metallilangasta. Ee kauli ja paineli tähtimuotilla tähtihelmiä ja ripustimme kovetetut tähdet siimalla kuuhun. Tähdet hohtavat ihanasti pimeässä ja ilahduttavat pieniä nukkujia (tai kukkujia). Kokeilin Night Glow -massan sekoittamista myös muihin massoihin ja hyvin sekin tuntui onnistuvan, tosin tuo pimeässä hohtava massa tuntui käyttäytyvän uunissa hieman eri tavoin kuin muut massat – Night glow -massasta valmistetut helmet tulivat hieman vinkuraisina uunista ulos.

Fimo leather effect 

Itse pysyin massa-askarteluissani kukkapidikkeen lisäksi vain korvislinjalla. Kaipaan todella paljon isoja korviksia, mutta kotiarjessa ne eivät ole turvallisia, Ii on nimittäin kova tarttumaan kaikkeen tiukasti. Nämä eivät siis pääse vielä toviin käyttöön. Testasin Fimon leather effect -uutuuksia. Tuo ”leather effect” termi tulee siitä, että massa on venyvää ja taipuisaa. Siitä voi tehdä levyjä ja kovettamisen jälkeen levyjä voi leikata helposti. Oletin, että nimitys lupaisi myös nahkamaista pintaa, mutta sellaista ei kovettamisessa syntynyt. Jos levy jäi liian paksuksi, se murtui sisältä leikatessa. Näin ollen tämä Fimo leather effect -massa kannattaa kaulia niin ohueksi kuin mahdollista, ehkä joku puoli milliä, sitten vähän venyttää ja vasta sitten laittaa uunipellille kovettamista varten.

Levyt ovat taipuisia ja eri tavoin käsiteltävissä. Näin ompeluorientoituneena kuitenkin mietin, miten tällainen itse kaulittu levy eroaa valmiista kankaasta tai nahkasta, sellainen kun on helpompi ostaa valmiina. Ehkäpä siis en hankkisi tällaista massaa vain levyjen tekoa varten, vaan irrottelisin kuvioinnin ja värien kanssa, käyttäisin erilaisia muotteja ja niin edelleen.

Ee teki myös perinteisestä Fimo-massasta eri värisiä helmiä ja soman pupukorun. Se pienen ihmisen ylpeys omatekemää korua kohtaan on niin liikuttavan ihanaa! Se innoittaa askartelemaan ja tekemään kädentaitoja yhdessä toistekin, vaikka se vähän säätämistä välillä vaatiikin.

Ihania syyspäiviä sinne!

Anni

 

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X