sormustin - Banneri

Etsin kivaa askarreltavaa lapsille uudeksi vuodeksi pinterestistä. Yksi askartelu pääsi kuitenkin heti tekemisen alle. Nimittäin itse tehty konfettitykki tuli uuden vuoden askarteluissa vastaan monta kertaa. Itse koen konfetin heittelemisen ilmaan vähän turhana, sillä en ole siivoamisen suurin ystävä, mutta jos konfettia haluaisin ilmaan heitellä, tekisin konfetin kierrätyspaperisilpusta. Enemmän näin tässä kuitenkin mahdollisuuden tehdä kiva leikkipyssy. Tällä leikkipyssyllä voi ampua vaikkapa itse tehtyjä tai kaupasta ostettuja pompom-palloja (en ole testannut, miten Geo Mag -kuulat lentävät – toivottavasti lapsetkaan eivät testaa…)

leikkipyssy ja konfettitykki vessapaperirullasta

Askartele leikkipyssy / konfettitykki näin

Tarvitset

  • vessapaperirullan
  • ilmapallon
  • pakkausteippiä
  • värillisiä kontaktimuoveja tai washiteippejä tai muita koristelutarvikkeita
  • lankaa pompom-palloa varten

Valitse leikkipyssyyn tukeva vessapaperirulla – huomasin, että kokonaan kierrätyspahvin väriset olivat kestävimpiä rullia. Ne, jotka voi vetää vessasta, tai ne, joissa on valkoinen sisäpuoli, olivat vähän heikompia ja rytistyivät herkästi, mutta näissä on varmasti paljon eroja. Seuraavaksi leikkaa ilmapallon pyöreä kärki pois ja solmi pitkä kaula solmulle. Venytä ilmapallo vessapaperirullan ympärille. Kierrä kierros pakkausteippiä ilmapallon ja vessapaperirullan ympäri, jotta ilmapallo pysyy varmasti kiinni rullassa. Lopuksi koristele vessapaperirulla haluamallasi tavalla. Minun askartelulaatikoista löytyi ikivanhaa valkoista kontaktimuovia, jonka reunan lapset leikkasivat sahalaitaiseksi. Siihen päälle vedettiin vielä raidat washi-teipeistä.

leikkipyssy ja konfettitykki vessapaperirullasta

Tämä leikkipyssy ampuu parhaiten pompom-palloja sekä huopapalloja. Vauhti ei näillä ammuksilla ei ole kuitenkaan kauhean kova, joten suurta tuhoa ei näillä saa aikaan. Toki näillä voisi uuden vuoden aattona sinkoilla ilmaan kierrätyspaperisilppua tai pienempiä palloja isomman satsin kerrallaan!

leikkipyssy ja konfettitykki vessapaperirullasta

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X