sormustin - Banneri

Äitienpäivä on yksi kevään kohokohdista, myös open työssä. Ainakin pikkuoppilaille äitienpäivälahjan tekeminen on tärkeä juttu. Itse opena mietin, että millainen lahja on äidistäkin kiva saada. Ja mikä tulisi vieläpä käyttöön! Tänä vuonna tehtiin kakkosluokan voimin nahkaiset tasseli-avaimenperät. Niiden teko sujui hyvin kaikilta kakkosilta. Tässä ohje tasseli-avaimenperään!

nahkainen tasseli ohje

Näin valmistuu nahkainen tasseli-avaimenperä

Tarvitset

  • Nahkaa (nahkapaloja kannattaa kysyä esim. verhoilija-liikkeistä)
  • Avainrenkaan
  • Liimaa
  • Sakset

Leikkaa nahkasta n. 14 cm x 8 cm pala. Piirrä 2 cm yläreunasta apuviiva. Leikkaa alareunasta merkkiviivaan asti pitkiä hapsuja.

tasseli ohje

Leikkaa nahkasta lisäksi n. 0,5 x 8 cm kokoinen pala. Pujota soiroon avainrengas ja liimaa soiron päät kiinni. Liimaa liimattu kohta hapsutetun nahkapalan reunaan. Levitä liimaa palan yläreunaan, merkkiviivapuolelle, jotta viiva jää piiloon, ja pyöritä nahkapala tiukasti rullalle. Reunan tulee asettua tasaisesti. Anna kuivua hyvin.

avaimenperä ohje

Kakkosille tämä oli hyvää leikkaamisharjoitusta – on hyvä oppia leikkaamaan erilaisia materiaaleja ja nahka ei ole mikään helppo leikattava. Myös hapsujen leikkaaminen vapaalla kädellä oli hyvää treeniä. Hapsuista tuli vähän eri paksuisia, mutta koska hapsutettava kappale on niin leveä, tuli hapsuja riittävästi jokaisella. Tupsut olivat näyttäviä ja lapset olivat todella ylpeitä omista tupsuistaan. Toivottavasti äiditkin tykkäävät!

nahkainen avaimenperä ohje

Viime kesänä tein nahkasta vastaavalla tavalla korvikset, mutta tasseli oli hieman erikokoinen – lue tasseli-korvakoruista täältä lisää.

Mukavia kevätpäiviä!

Anni

instagram / facebook

Kommentit (2)

Miksi käsityöblogi on perheblogialustalla? Eikö jokin toinen alusta olisi tälle blogille parempi..

Minua pyydettiin useampi vuosi sitten mukaan tälle perheblogialustalle, koska blogistani löytyy paljon kädentaitoideoita sekä -ohjeita nimenomaan lasten kanssa tehtäviksi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X