sormustin - Banneri

Meillä vietettiin tovi sitten kuopuksen nelivuotissynttäreitä. Yleensä olen järjestänyt lastensynttäreille jonkinlaisen aarrejahdin – lue aarrejahtivinkit täältä, lue myös koululaisten aarrejahdista sekä ensimmäisestä aarrejahdista täältä. Tänä vuonna kuitenkin mietin, että ehkä joku muu aktiviteetti voisi toimia aarrejahtia paremmin. Synttäreille oli kutsuttu viisi 4-5-vuotiasta enkä tuntenut heitä ennestään, lisäksi synttäreillä oli sankarin isosisarukset. Siispä lähdimme kädentaitopuolelle ja jokainen sai koristella oman hernepussin! Hernepussien koristelu sopikin loistavasti eri-ikäisille juhlijoille ja hernepussi sopii valmistuttuaan hyvin synttärileikkeihin.

hernepussit

Hernepussien koristelu kävi näin

Olin ommellut valmiiksi lakanakankaasta pieniä pussukoita, joiden yksi laita on auki. Olin vielä asettanut jokaisen pussin sisälle kartongin suojaksi, ettei koristelut mene läpi. Koska hernepussit piti saada nopeasti valmiiksi, jätin painopastat pois koristeluvaihtoehdoista. Tarjolla oli tekstiilitusseja, Sharpie-tusseja sekä silityskalvoja. Olikin seuraaminen, ettei lapset piirrä tusseilla vaatteisiin tai ihoon, Sharpiet nimittäin ei sitten lähde helposti irti. Lapset koristelivat tusseilla ensin pussinsa, sitten leikkasin heidän toiveidensa mukaan mustasta, vaaleanpunaisesta ja vaaleansinisestä silityskalvosta erilaisia kuvioita tai kirjaimia. Silityskalvoja silittäessä tuli kiinnitetyksi myös tusseilla piirretyt kuviot.

hernepussi askartelu

Herkuttelun ajaksi jätin lapset toisen aikuisen valvontaan ja surautin hernepussit valmiiksi. Hernepussit olikin kiva leikki myös synttäreillä. Lapset kulkivat ne pään päällä, myös kopittelu oli kivaa. Jos kaipaat lisää hernepussi-leikkejä, Hääräämö-blogista löytyy kiva listaus!  Ja nämä hernepussit sai jokainen toki mukaansa, joten samalla tuli jotain kotiin vietävääkin.

hernepussi hernepussi

Hernepussit oli kiva synttäri-aktiviteetti. Ainut vain, että loppuompelun ajaksi piti olla joku aikuinen, joka katsoo pienten juhlijoiden perään, toki myös apukäsistä oli apua, kun ystäväni myös täytti hernepussit valmiiksi samalla kun katsoi juhlasyöminkejä ja minä ompelin. Onneksi ei ollut montaa pussia ommeltavaa.

 

Millaisia synttäriaktiviteetteja teillä on ollut lasten synttäreillä?

 

Anni

instagram / facebook

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X