sormustin - Banneri

Toisin kuin ilmeisesti muualla Suomessa, täällä ei ole lunta. Vaikka lumettomuus tuntuu ihan tylsältä, on siinä puolensa. Nimittäin maasta löytyy kaikenlaisia aarteita kerättäväksi. Erään leikkipuistoreissun jälkeen tultiin kourat täynnä söpöliinejä tammenterhon lakkeja, niitä löytyi leikkipuiston tammien alta runsaasti. Niistä syntyi pieniä, söpöjä koristeita joulukuuseen. Tammenterhot sopivat kuusen lisäksi vaikka pieniksi muistamisiksi tai paketin päälle koristeeksi.

huovutetut tammenterhot

Huovutetut tammenterhot

Huopapalloja voi ostaa valmiina kaupasta tai niitä voi huovuttaa helposti itsekin. Muutama vuosi sitten huovutin palloja pannunaluseen, tässä kertauksena tuo sama ohje.

Huovuta pallot pesukoneessa
  1. Pistele saksilla muutamia reikiä suklaamunien muovikuoriin. Näin vesi kulkee munissa paremmin ja rei’istä tököttävät muovireunat auttavat palloja huopumaan paremmin.
  2. Pyörittele huovutusvillaa pieneksi palloksi. Laita villapallo muovikuoreen. Mitä tiiviimpi ja isompi huopapallo on, sitä tiiviimpi ja isompi pallo on myös valmiina.
  3. Pistä muovikuori palloineen muun pyykin joukkoon. Pese villapallo mahdollisimman samanvärisessä pyykissä, ettei tule ikäviä väriyllätyksiä. Olen laittanut palloja huopumaan niin 60-asteen lakanapyykkiin kuin 40-asteiseen vaatepyykkiin, molemmissa ne ovat huopuneet oikein hyvin. Toki mitä pidempi ja kuumempi pesuohjelma on, sitä tiiviimpi pallo tulee.
  4. Anna pallojen kuivua.

 

Tammenterhot palloista saa näin:

  1. Leikkaa ripustusnaru tai -siima ja liimaa se huopapallon päälle. Lisää tammenterhon lakki narun päälle ja anna liiman kuivua.
huovutetut tammenterhot

Mitäs muuta näistä ihanista huopapalloista voisi keksiä?

 

Anni

facebook | instagram

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X