sormustin - Banneri

Hyasintit kattaus

Hyasintit ovat suosikki-joulukukkiani! Ne ovat kauniita ja tuoksu on huumaava. Jo viime jouluna innostuin päällystämään hyasintin sipuleita eri tavoin. Kuulin, että kun hyasintti kukkii, ei se tarvitse enää juuriaan. Silloin hyasintin voi ottaa mullasta pois, irrottaa juuret ja päällystää hyasintin sipulin haluamallaan tavalla. Ihana-lehden numerossa 6/2019 on tekemäni ohje steariinilla päällystetylle hyasintille, joita vilahtelee tämänkin postauksen kuvissa. Hyasintin voi päällystää myös vaikkapa huovalla, nahkapaperilla tai huovutusvillalla!

Päällystetyt hyasintit

Tarvikkeet päällystettyihin hyasintteihin

Tarvitset hyasintin lisäksi

Nahkapaperia

Askarteluhuopaa

Kuumaliimaa

Huovutusvillaa

Päällystetyt hyasintit

Näin päällystät hyasintit

  1. Valmistele hyasintti ensin päällystämistä varten. Irrota irtomulta, juuret, irtonaiset kuorikerroset sekä ylimääräiset versot. Leikkaa sipulin pohja tasaiseksi.
  2. Leikkaa askarteluhuovasta tai nahkapaperista puoliympyrän tai lehden muotoisia lehdyköitä. Kastele nahkapaperipalat, rypistele ja anna kuivua. Näin nahkapaperia on helpompi muotoilla.
  3. Liimaa palat alareunastaan kukkasipuliin. Aloita ylhäältä ja liimaa kokonainen rivi kerrallaan. Seuraavalla kerroksella asettele leikkaamiasi lehdyköitä hieman lomittain edellisen kerroksen lehdyköiden kanssa. Jos haluat lehdyköiden avautuvan enemmän, rypistele lehdyköiden alareunaa liimatessasi. Jatka lehdyköiden liimaamista, kunnes koko sipuli on peitetty lehdyköillä.
Huovalla päällystetty hyasintti
  1. Villalla päällystetyt hyasintit: Revi ohuita villahahtuvia hahtuvakiekosta. Pyörittele hahtuvat kukkasipulin ympärille löyhästi. Painele villaa varovasti, jotta eri kerrokset tarttuvat toisiinsa.
Villalla päällystetty hyasintti

 

Tämä oli Rakkaudella Henna- ja Sormustin-blogin yhteisen joulukalenterin seitsemäs luukku! Jos haluat nähdä lisää kässäjuttujamme, niin ota meidät seurantaan myös instassa – Sormustin löytyy täältä ja Rakkaudella Henna täältä.

 

Kukkaterveisin, Anni

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X