sormustin - Banneri

Tammikuussa kokosin teidän vinkkien pohjalta koosteen tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteista, johon voi osallistua käsitöillä – käsityöt kun ovat ainakin minulle se luontevin tapa tehdä hyvää. Itse otin listauksen haasteena ja olen yrittänyt lähteä ennakkoluulottomasti mukaan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Tänä syksynä facebookissa pomppasi esiin EHYT ry:n Auta asunnotonta -kampanja, jossa on tarkoitus neuloa asunnottomalle lapaset. Lapasia – itse tehtyjä tai kaupasta ostettuja, kuitenkin käyttämättömiä – kerätään 15.10. asti ja ne on tarkoitus jakaa asunnottomien yössä 17.10. Lapasten keräyspisteet ympäri Suomen löytyvät tämän linkin takaa. Jostain vanhasta Novitan lehdestä inspiroituneena neuloin ruusuja ihan tavallisten lapasten ranteeseen. Nämä lapaset saavat jatkaa matkaansa jollekin lämpimiksi.

Ruusulapaset lähtevät asunnottomien lapaskeräykseen.

Postauksen lopussa on vielä listaus hyväntekeväisyyskohteista – tätä vuotta on vielä neljä pitkää kuukautta jäljellä, joten hyvin ehtii osallistua! Ja aina ei tarvitse auttaa isosti, esimerkiksi me askartelimme Een kanssa ystävänpäivän kynnyksellä kortteja ilahdutukseksi vanhuksille ja kehitysvammaisille. Pieni vaiva meille, mutta uskoisin, että iso ilo kortin saajalle. Korttien ja näiden lapasten lisäksi ajattelin vielä osallistua HOPE ry:n hyväksi järjestettävään ompeluhuutokauppaan.

Oletko sinä ehtinyt osallistua vielä johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen käsitöillä? Puuttuuko hyväntekeväisyyslistauksesta vielä joku? Jos puuttuu, kerro kommenteissa linkki, mistä löytyy lisätietoa keräyksestä!

Anni

Käsityö-hyväntekeväisyyskohteet 2018


Ompeleminen

IKIOMA-ensikirjat näkövammaisille lapsille.
Siskomyssyt syöpään sairastuneille
Suomen suurin joululahja, pehmoleluja pienille potilaille eri sairaaloihin.
Käsityöhuutokauppa HOPE ry:n hyväksi.
Keskosmyssyjä Kuusessa. Keskosmyssyjen ompelemista kangaskauppa Kuusessa Helsingissä.
Vaatteita vastasyntyneiden teho-osastolle.
Vaaka ry:n käsityökeräys. Tänä vuonna kerätään vauvan aluslakanoita, trikoisia vauvamyssyjä tai neulottuja vauvan lakkeja, tumppuja ja sukkia.

Neulominen ja virkkaus

Auta asunnotonta -keräys. Lapasia asunnottomien lämpimiksi. Lapasia kerätään 15.10. asti.
Neulomuksia sydämestä -facebookryhmä. Yhteiset vuosittain vaihtuvat keräyskohteet erilaisille neulotuille tuotteille.
Sytomyssyt TAYS:ssa on pulaa sytomyssyistä.
Nuttuja vastasyntyneille Etiopiaan. Myös ommellut nutut käyvät.
Vaaka ry:n käsityökeräys. Tänä vuonna kerätään vauvan aluslakanoita, trikoisia vauvamyssyjä tai neulottuja vauvan lakkeja, tumppuja ja sukkia.

Askartelu

Ihanat ilahduttajat -facebookryhmä. Ryhmä järjestää erilaisia iloa tuottavia tempauksia, pääsääntöisesti korttikeräyksiä.

Kaikki käsityöt

Untuvapakkaus. Mm. itsetehtyjä vaatteita, nuppupeittoja, myssyjä, tumppuja, töppösiä ja turvalonkeroita keskosvauvaperheille.
Varsinais-suomen sininauha ottaa vastaan käsitöitä aikuisten ja lasten koissa lahjoitettavaksi asiakkailleen ja heidän perheilleen. Heidän asiakkaitaan ovat mm. päihde-, mielenterveys- tai vankilataustaisia tai muuten syrjässä olevia pitkäaikaistyöttömiä. Myös heidän asiakkaansa lähipiiri, esimerkiksi lapset, elävät niukoissa oloissa. Villasukat heillä ovat menneet kuin kuumille kiville. (Teksti lainaus kohteesta vinkanneelta ihmiseltä.)
Rekku rescue ry ottaa vastaan tavaralahjoituksia, myös esimerkiksi käsitöitä. Linkin takaa löytyvistä sähköpostiosoitteesta saa lisätietoa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X