sormustin - Banneri

Olen peruskaavan suuri ystävä. Peruskaava on tehty omilla mitoilla ja muokattu hyvin istuvaksi. Siksi suosin joustamattomissa vaatteissa kuositeltua peruskaavaa. En kuitenkaan ole löytänyt ohjetta joustavien vaatteiden peruskaavalle ja olen metsästänyt täydellisen pitkähihaisen kaavaa kauan. Olen kokeillut monia eri kaavoja ja aina on pitänyt muokata jotenkin, useimmiten on pitänyt kaventaa sieltä ja leventää täältä. Suuri Käsityö -lehden numerosta 10/20 löytyi merinokerraston kaava. Päätin kokeilla paidan kaavaa ja sehän olikin kerrasta täydellinen! Tällä kaavalla syntyy varmasti pitkähihainen jos toinenkin!

pitkähihainen

Ei ole vääränkokoisia ihmisiä, on vain vääränkokoisia vaatteita

Käsityönopettajan koulutuksessa kaavoituksen opettaja opetti, että ei ole vääränkokoista tai -muotoista ihmistä, on vain vääränkokoisia vaatteita! Näinhän se on! Kun on pitkät kädet, leveä lantio, kapea vyötärö ja rintaa löytyy, on välillä haastava löytää oikeankokoista vaatetta/kaavaa. Itse on hankala sovittaa itselleen ja erityisesti hihan pyöriöön tehtävät korjaukset ovat kinkkisiä enkä oikein osaa niitä. Nyt kun löytyi hyvä kaava, joka tuntuu hyvältä joka kohdasta, on pitkähihainen kivempi myös ommella, kun kerrasta tulee hyvä.

pitkähihainen

Hyvä pitkähihainen on helppo arkivaate

Perusmallinen, pitkähihainen on helppo arkivaate. Ei tartu mihinkään (kuten löysät viskoosipaidat), sopii kaikkiin vuodenaikoihin ja sopii hameiden ja housujen kanssa. Pitkähihaisia minulla on, mutta ne ovat kaikki mustia tai harmaita. Koska kaipaan edelleen väriä päälleni – viime kesän värianalyysi todella muutti vaatekaappini värimaailman mustasta värikkäämmäksi – saanen tehdä tällä kaavalla useammankin paidan. Tämä pitkähihainen on ommeltu Hellinin Art class -trikoosta. Värit sattuvat värianalyysin sävykarttaani täydellisesti. Muita kesän sävykarttaan sopivia ompeluksiani on ollut tämä Nupun kankaasta ommeltu paita sekä tämä viskoosista ommeltu frillapaita.

pitkähihainen

 

Mikä on sun luottokaava?

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X