sormustin - Banneri

Joulupallot on ihania, mutta ajan saatossa saattaa käydä niin, että vuosia sitten ostetut pallot ei enää miellytäkään silmää. Koska itse pyrin minimoimaan uusien asioiden ostamisen, lisäksi vanhoista tavaroista eroon pääseminen on usein aika työlästä, on tuunaaminen itseä miellyttävä vaihtoehto. Jos samaan syssyyn pääsee eroon jämätilkuista, niin vielä parempi. Yhdistin nämä kaksi asiaa ja kulutin jämätilkkuvarastojani joulupallo-tuunaukseen. Valitettavasti jämätilkkuvarastoni ei tyhjentynyt mainittavasti, mutta sain ihania ”uusia” joulukoristeita!

joulupallo jämätilkut tuunaus

Joulupallojen tuunaus trikoolla

Mittaa joulupallon ympärysmitta. Leikkaa trikoosta ympyrä, jonka halkaisija on sama kuin pallon ympärysmitta. Harsi isoin pistoin ympyrän ympäri. Aseta joulupallo ympyrän keskelle ja kiristä langoista. Käännä halutessasi ympyrän reunat taitteelle palloa vasten ja kiristä kangas tiukalle. Solmi harsinlanka tiukasti. Joulupallo on valmis.

joulupallo jämätilkut tuunaus joulukoriste jämätilkut tuunaus

 

Joulupallo-tuunaus joustamattomasta kankaasta

Joustamatonta kangasta kuluu palloihin hieman enemmän, sillä joustamaton kangas ei veny. Näiden kohdalla olenkin tehnyt kankaasta röyhelöt. Näihin palloihin käytin vanhaa pellavalakanaa.

Leikkaa kankaasta neliö, jonka sivu on pari senttiä joulupallon ympärysmittaa pidempi. Leikkaa kangas harkkosaksilla, näin kangas ei liesty niin helposti. Rutista kangas joulupallon ympärille ja sido kangas ensin ohuemmalla langalla pallon ripustimen ympärille. Lopuksi leikkaa ja solmi nauhasta rusetti.

joulupallo jämätilkut tuunaus

Näihin koristeisiin voi käyttää ne ihanat lempikankaat ja söpöt tilkut! Mistä kuosista sinä tekisit tällaiset koristeet?

joulupallo jämätilkut tuunaus

Työn alla on muuten muitakin jouluisia askarteluja, jonne saa hävitettyä tilkkuja, joten stay tuned!!

Kaipaatko vielä lisää joulu-inspistä? Katso jouluaiheiset postaukseni täältä. 

 

Tämä postaus on osa käsityöblogien joulukalenteria! Tsekkaa eilinen luukku Kototeko-blogista, huominen luukku avautuu Pygmin koukussa -sivuilta

Anni

instagram / facebook

Kommentit (4)

Iltaa!
Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

❥ Iloista jouluarkea!❣

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Kiitos haasteesta, katsotaan, ehdinkö paneutumaan näihin kysymyksiin ennen joulua 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X