sormustin - Banneri

Vietimme viime maanantaina perheen kesken Batman-synttäreitä. Tapanani on, että lapset saavat lahjaksi aina jotain itse tehtyä. Aan itse tehdyt kolmevuotislahjat olivat teeman mukaisia – hän sai Batman-paidan sekä Batman-kilven taisteluihin. Paita oli niin mieluinen, että se oli päällä yötä päivää, kunnes riivin sen pesuun. Kilpikin on ollut aktiivisesti taisteluissa mukana. Kilpi valmistui helposti, tarvikkeetkin löytyivät omasta takaa!

Batman-lelut

Tarvikkeet kilpeen

2 kahvipussia

ohutta vaahtomuovia (voi korvata myös froteepyyhkeellä) kilven pehmustamiseksi

Pahvia, esimerkiksi piirrustuspaperilehtiön takakansi kilven kovikkeeksi

Jäätelöpaketin kansi tai muuta muovia kilven vahvistukseksi

Leveää kuminauhaa kahvaksi

Musta ja keltainen kangastilkku, jos haluat kilpeen Batman-logon

Kilpi valmistuu näin

1. Avaa ja pese kahvipussit. Leikkaa kahvipusseista kilven muotoiset palat. Leikkaa n. 1 cm pienemmät kilpipalat pahvista, kaksinkertaisena vaahtomuovista. Leikkaa muovikannesta reunat pois niin, että jäljelle jää tasainen osa.

Tarvikkeet kilpeen

2. Aseta toisen kilpipalan päälle keltainen tilkku, sen päälle musta tilkku ja päällimmäiseksi tulostettu Batman-logo. Ompele logon ääriviivat suoralla ompeleella. Revi paperi pois. Nuppineulan avulla saat loputkin paperinpalat pois ompeleen alta.

Ompeluohje

3. Leikkaa logosta ylimääräiset kankaat pois muutaman millin päästä ompeleesta siten, että keltaiset kohdat tulevat oikeissa kohdissa näkyviin. Kangasta ei kannata leikata liian läheltä, ettei kangas ala purkaantua.

Alikeompelua

4. Ompele n. 15 cm mittaisen kuminauhan päät kiinni toiseen kilpipalaan siksakilla pystysuunnassa keskelle kilpeä. Näin kilven toiselle puolelle tulee kahva, josta pidellä kiinni. Kuminauha antaa sopivasti periksi leikeissä. Voit korvata kuminauhan jollain muullakin tukevalla nauhalla.

5. Seuraavaksi ommellaan koko paketti kasaan.  Laita pahvi ja muovikansi vaahtomuovien väliin.  Jos käytät vanhaa froteepyyhettä pehmikkeenä, voit liimata sen pahviin, jotta se pysyy varmasti paikoillaan.  Laita pehmusteet ja kovikkeet kahvipussipalojen väliin ja ompele 0,5 cm päästä reunasta. Pehmusteet ja kovikkeet eivät siis osu saumoihin, vaan jäävät ompeleiden sisäpuolelle.

Kilpi ommellaan valmiiksi

Samaan sarjaan kuuluvan paidan kuvio on ommeltu aivan samalla tekniikalla kuin kilvenkin kuvio, trikoopaidalle trikoinen kuvio. Tekniikka on ihanan helppo ja nopea, että tällaisia kuviointeja tekee mielellään moniin vaatteisiin.  On ihanaa nähdä, kun lahjat osuvat oikein ja ovat saajalleen mieluisat!

batman-paita

Hei olethan huomannut, että olen tämän viikon Kaksplus-instavieraana! Joka päivä julkaisen stooreissa yhden askarteluidean ohjeineen kotipäivien iloksi.

Sormustimen touhuja voit seurata instassa sekä facebookissa.

Anni

 

 

 

Kommentit (4)

Meillä ritarit leikkii usein, tämä malli täytyy testata kolmelle leikkijälle, huomattavasti edullisempikin näin kierrättäen kun että ostaa kaikille kolmelle tirpalle omat 🙂

Tämän ohjeen laitan korvan taakse, ja varmasti toteutan kunhan lapsi kasvaa sen verran että osaa arvostaa tällaista lahjaa =)

Joo tässä ei kustannukset päätä huimaa 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X