sormustin - Banneri

Koodilla Sormustin saat Mokku Yarn -verkkokaupassa 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista.

Alekoodi on voimassa 31.10.2021 asti.   

Minulla on ympäri vuoden jokin neuleprojekti puikoilla. Sukkia, lapasia, villapaitoja, lisää sukkia. Kun neulomisharrastusta on takana jo yli kymmenen vuotta ja suku sekä ystävät alkaa olla sukitettu, tekee mieli ottaa edistysaskelia omassa neulomisharrastuksessa. Minulle näitä edistysaskelia on ollut mm. ohuemmilla langoilla neulominen – kuten nämä Bambi-lapaset kakkosen puikoilla – mutta olen myös alkanut satsata lankaan. Vaikka en kranttuile langoissa, markettilangatkin kelpaa oikein hyvin, on kiva välillä satsata erikoisempiin lankavyyhteihin. Haluan nautiskella koko käsityöprosessista ja tuoda siihen myös ripauksen luksusta. Minulle käsinvärjätty lanka on juuri se minun luksus.

käsinvärjätty lanka villasukat

Käsinvärjätty lanka on upea käsityöläisyyden vaihe neuleeseen

Ennen ajattelin neuleen valmistuksen ainoana työvaiheena sen neulomisen. Neuloessa on kuitenkin paljon muitakin työvaiheita mukana. Ensin on lammas ja lammastilallinen, sen jälkeen villan monivaiheinen käsittely langaksi. Sen jälkeen tulee värjäys ja sitten vasta neulominen, minkä jälkeen vielä neuleen viimeistely. Näen neuleen arvon nousevan, kun siinä käytetään käsinvärjättyä lankaa, sillä tällöin neuleen valmistusprosessiin tulee yksi käsityöläisyyden vaihe lisää. Se ei ole koneellinen liukuhihnavaihe, vaan joku ihminen on itse suunnitellut värit sekä toteuttanut tuon värjäyksen luovan suunnitteluprosessin tuloksena. Käsinvärjätty lanka on minulle yksi upea työvaihe lisää neuleeseen.

Lisäksi käsinvärjätty lanka on aina uniikkia. Vaikka kaksi ihmistä tekisi samoilla väreillä omat sukat, tulisi niistäkin erilaiset, sillä ei ole kahta identtistä vyyhtiä. Käsinvärjätyt langat muodostavat elävää pintaa, vaikka tekisi yksivärisestä langasta. Se tekee langasta erityisen hienon.

käsinvärjätty lanka villasukat

Mokku Yarn alkoi innostuksesta

Reilun vuoden ikäinen Mokku Yarn myy käsinvärjättyjä lankoja. Mokku Yarnin Jenni alkoi värjätä lankoja youtuben innostamana. Ja niin vain värit veivät mukanaan porilaisen yrittäjän. Inspiraatio väriyhdistelmiin löytyy luonnosta ja erilaisista kuvista. Joskus värit syntyvät tajunnan virtana.

Mokku Yarn -lankoja löytyy pääasiassa omasta verkkokaupasta. Värjättyjä lankoja löytyy erilaisissa pohjissa, valikoimista löytyy eripaksuisia ja eri materiaalisia lankoja. Löytyy verkkokaupasta myös neulontatarvikkeitakin. Jos omaa mielisävyä ei löydy halutussa langassa, voi langat myös tilata mittatilaustyönä. Silloin asiakas saa päättää langan sekä värit.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Itse valitsin sukkiini fingering-vahvuista merinosukkalankaa, joka on mulesing-vapaata. Tällä kertaa päädyin superwash-lankaan, sillä nämä sukat tulevat hyvin aktiiviseen arkikäyttöön ja haluan niiden pesemisen olevan helppoa ja muun pyykin mukana menevää. Vyyhtien värit ovat Topaasi sekä Raparperi. Sukista tuli aivan ihanat!!

Sukkien speksit

Koska käsityöntekijöitä kiinnostaa aina ohjeet ja tarkemmat tiedot, niin kerron näiden villasukkien speksit: Neuloin 2,5 -puikoilla, puikoilla oli 60 silmukkaa. Ombre-tyylinen kirjoneulekaavio löytyy täältä vanhemmasta postauksestani. Kantalapun tein vahvistettuna 30 silmukalla, kantalapun kavennukset jaolla 10-10-10. Kiilakavennukset tykkään tehdä joka kerroksella kantapään jälkeen, näin tulee minun jalkaani sopivampi sukka. Kantapään jälkeen kavensin pohjasta kaksi silmukkaa 25. kerroksella ja seuraavat kaksi 30. kerroksella. Näin sain sukasta hieman istuvamman oman jalkani muotoihin. Kärkikavennukset tein pikkuvarpaasta eteenpäin sädekavennuksilla.

käsinvärjätty lanka villasukat

Koodilla Sormustin saat Mokku Yarn -verkkokaupassa 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista.

Alekoodi on voimassa 31.10.2021 asti.   

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X