sormustin - Banneri

Ystäväni valitteli puhki kuluneita paljasjalkakenkiään. Sanoin hänelle, että heitäs ne tänne. Kysyin, että haluaako hän näkyvän paikan vai näkymättömän. Sain täysin vapaat kädet, siispä aloin kirjoa! Tästä tulikin kaunis korjaus!

kirjottu korjaus korjattavat kengät

Hyvä kirjontalanka, jämäkkä neula ja korupihdit

Vaikka kengät näyttävät ja tuntuvat kevyiltä, on kenkien korjaaminen kirjoen vaativampi homma kuin voisi kuvitella. Kengissä on usein jonkinlainen kovike kärjessä tai kangas on käsitelty kestävämmäksi. Tämä tekee kirjomisesta haastavampaa. Lisäksi kun työskennellään pienellä, ahtaalla alueella, on neulan kanssa työskentely omanlaistaan. Huomasin kenkiä korjatessa, että korupihdit ovat ehdoton apu! Pihdeillä neulasta saa paremman otteen kuin sormilla ja näin neulan saa vedettyä paremmin tiukasta ja jämäkästä kankaasta.

Lisäksi tärkeää on laadukas kirjontalanka. Huonompilaatuinen kirjontalanka ei kestä jämäkän materiaalin läpi vetämistä, vaan nukkaantuu helposti. Neulankin kannattaa olla hieman paksumpi, jotta se kestää tiukan materiaalin läpi vetämisen.

Kirjontaideoita ja -ohjeita löydät kirjontakoulustani, löydät kaikki kirjontakoulupostaukset täältä.

Helpointa korjaus on silloin, kun kenkä ei ole vielä rikki

Sain korjattavakseni myös toiset kengät, kankaiset Otzit. Nämä ei vielä olleet pahasti kuluneet puhki. Tämä helpotti kirjomista suuresti. Näin kuluneet osat sai vahvistettua ennen puhki kulumista ja kirjominen oli helpompaa. Korjaus ei kuitenkaan ollut mikään pikkujuttu, sillä näissäkin kankaan vuori oli jämäkkää ja hankalaa kirjoa. Näiden korjausten tekemiseen meni reilu kolme tuntia, ei siis mitään kovin nopeaa hommaa.

kirjonta korjaus kengät kirjonta korjaus kengät

Korkkikangas paikkamateriaalina

Korjasin Korjaa kauniiksi -kirjaani yhdet Otzit korkkikankaalla. Kokeilin kaavapaperilla parhaimman muodon, kiinnitin väliaikaisesti paikan wonder tape -ihmeteipillä ja ompelin paikan kiinni etupistoin. Tästäkin korjauksesta tuli todella ihana.

sashiko kirjonta

Kuvan ottanut Pihla Liukkonen. Kuva on kirjasta Korjaa kauniiksi.

Lisää Korjaa kauniiksi -kirjasta voit lukea täältä.

 

Millaisia korjauksia sinä olet tehnyt omiin kenkiin?

 

Anni

instagram | facebook

Kommentit (4)

En ole kenkiäni korjannut, mutta tää kyl ehdottomasti inspiroi korjaamaan näkyvästi! ^_^ Kiitos.

Todella kaunista jälkeä. Olet kyllä taitava! 🤗

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X