sormustin - Banneri

Se on syssy ny. Erilaiset syksyiset askartelut hiipivät myös lasten kanssa tehtäviin askarteluihin. En ole pitänyt aikaisemmin Halloween-perinteestä, mutta erilaiset kurpitsa-koristeet ovat alkaneet viehättää minua. Lisäksi onhan tuo karnevaalihenkinen iloittelujuhla ihan hauska piristys synkkään syksyyn. Päätimme ottaa pienen varaslähdön kurpitsa-teemaan – Halloweeniahan vietetään vasta lokakuun viimeinen päivä. Materiaaliksi valikoitui lapsista aina niin jännä turpoava maali, johon julkaisin ohjeen 1,5 vuotta sitten. Alkuperäisen turpoavan maalin ohjeen löydät täältä, alkuperäisessä askartelussa turpoavasta maalista tehtiin erilaisia pöpöjä. Tämänkertaista maalia tuunattiin maustekaapin vanhentuneilla mausteilla.

kurpitsa askartelu lapset

Ohje kurpitsa-askarteluun

Tarvikkeet

1 rkl vehnäjauhoa

1 rkl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

1-2 tl kurkumaa

1-2 rkl vettä

Tarvitset lisäksi kartonkia, mustaa paperia/kartonkia/softista ja liimaa.

 

Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää sitten seokseen vettä vähän kerrallaan. Huomaa vettä lisätessäsi, että mitä jämäkämpää taikina on, sitä enemmän se turpoaa kuivatuksessa. Myös leivinjauheen määrä vaikuttaa turpoamiseen eli jos taikina ei turpoa riittävästi, lisää leivinjauhetta.

Levitä maali kurpitsapalleroiksi kartongille lusikoilla tai siveltimillä. Kun kurpitsa on valmis, laita se mikroon. Lämmitä maalattua kartonkia mikrossa 600w teholla 15-30 sekuntia tai kunnes maali on kovettunut. Seuraa kuitenkin kartongin lämmittämistä, ettei maali tai kartonki kärähdä.

Leikkaa mustasta kartongista/paperista/softiksesta/askartelumuovista silmät ja suu ja kiinnitä ne liimalla. Piirrä kurpitsalle kanta ja lehdet.

"<yoastmark

 

Millaisia syksyaskarteluja teillä on tehty?

 

Anni

instagram | facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X