sormustin - Banneri

Amppelit ovat vieneet sydämeni – rakastan erilaisia amppeleita ja sitä, kun kasvit saa roikkumaan tasoilta ikkunaan. Amppeliohjeita onkin tullut tehtyä aika lailla – modernimpi ommeltu amppeli löytyy täältä, makrameelangoista solmeiltu hapsu-amppeli täältä, värikäs Pehmo-amppeli täältä ja makrameesolmuja enemmän sisältävä amppeli täältä. Nyt halusin keittiön ruokailutilaan tuleviin amppeleihin vähän särmikkäämpää otetta. Hetken mietin, että miten toteuttaisin amppelin, vähän kokeilinkin eri juttuja, kunnes keksin, että otan kutistesukka-pakkauksen esille! Kutistesukkia käytän korjatessani rispaantuneita kengännauhoja, tämä on oiva tapa käyttää paketista niitä hieman paksumpia sukkaputkia. Amppeli valmistuu kuten perinteinen amppeli, mutta solmujen tilalla on vain kutistesukat.

kutistesukka-amppeli ohje

Kutistesukka-amppeli

Tarvitset amppeliin

  • eri kokoisia kutistesukkia
  • makrameelankaa, esim. Lankavan ChunkyMop

Vinkki! Käytä aina mahdollisimman tiukkaa kutistesukkaa. Näin lopputulos on kaikista siistein. Itse kutistin kutistesukat kynttilänliekissä ulkona, mutta välillä liekki osui makrameelankaan tummentaen sitä – siksi suosittelen käyttämään kuumailmapuhallinta kutistamishommissa. Kutistaessa venytä lankoja, jolloin ne ovat mahdollisimman suorina.

Leikkaa makrameelangasta 4 kpl n. 2 metrin mittaista pätkää. Pujota lankojen keskelle kutistesukkaputki, joka on sen mittainen mitä haluat ripustuslenkin olevan. Koska itselläni oli käytössä motonetin kutistesukkapaketti, jossa on 8cm mittaan valmiiksi leikattuja sukkia, laitoin näitä putkia lankoihin kaksi. Kutista kutistesukka valmiiksi pyöreään muotoon.

kutistesukka-amppeli ohje

Lenkin kutistamisen jälkeen laita lenkin päät yhteen ja sujauta sopivan mittainen kutistesukka kaikkien lankojen ympäri ja kutista.

kutistesukka-amppeli ohje

Tässä näkyy miten paljon kutistesukka kutistuu kuumentamisessa. Kutistesukkaa kuitenkin kannattaa kutistaa kautta linjan koko ajan, jotta lopputulos olisi tasainen.

Jaa langat pareiksi. Ota yksi lankapari ja sujauta niiden ympärille kutistesukka, tee sama kolmelle muulle parille. Aseta kutistesukat n. puolen metrin päähän ripustuslenkistä ja kutista ne kiinni. Ota vierekkäisistä pareista kummastakin yksi lanka ja muodosta niistä uusi pari. Sujauta niiden ympärille kutistesukka n. 10 cm päähän edellisestä kutistesukasta ja kutista se tiukaksi. Tee samoin lopuille langoille. Kokoa lopuksi langat yhdeksi kimpuksi, pujota kutistesukka niiden ympärille n. 10 cm päähän edellisistä ja kutista se kiinni. Jos sinulla on ruukku jo valmiina, suosittelen sovittamaan kutistesukkien paikat aina ruukun mukaan.

kutistesukka-amppeli ohje

No niin, nyt näiden amppeleiden myötä sain kukkapöydältä kaksi kukkaa yläilmoihin (ja lisää tilaa uusille kukille kukkapöydälle…) Viherkasvi-innostus kun iskee, niin se sitten tosiaan iskee eikä näköjään loppua näy!

 

Anni

facebook | instagram

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X