sormustin - Banneri

*Yhteistyössä Husqvarna Viking*

Eurokankaasta löytyi pari viikkoa sitten aivan ihanaa uutuuskangasta, jossa oli eläinten kuvia. Talvisessa kankaassa oli niin maisemakuvia kuin lumitiikereitä, kauriita, susia, pöllöjä. Tätä lähti meillä matkaan sen verran, että saatiin ne söpöimmät eläimet mukaan. Ensimmäisenä tarkoitus oli tehdä kahdesta kuvasta uusi penaali eskariin, mutta sitten ajattelin laajentaa kuvienkäyttömahdollisuuksia. Mummin jäämistöistä löytyi valkoinen damastipöytäliina, jossa oli ikitahroja siellä täällä, liina saisi siis mennä palasiksi. (Mummi siis kuoli jo 13 vuotta sitten, mutta muutamat laatikot olivat vielä jääneet läpikäymättä. Niitä läpikäydessä materiaalivarastoni ovat karttuneet ja vyöryneet yli huolestuttavalla tahdilla.) Päätin tehdä Een huoneeseen uudet sisustustyynyt tästä damastiliinasta ja niihin applikoisin Een valitsemat eläinkuvat.

Kiinnitin tuttuun tapaan kuvat kaksipuoleisella tukikankaalla pohjakankaaseen ja ompelin ensin suoralla ompeleella kuvan kiinni. Sen sijaan, että olisin applikoinut kuvat tiheällä siksakilla, päätinkin korkata kolmireikäisen nyörijalan. Paininjalka toimii siten, että nauha tai nauhat, maksimissaan kolme pujotetaan paininjalassa olevien reikien läpi. Paininjalan mukana tuli pujotteluun sopiva mainio apuvälinekin mukana. Ompeleeksi valitaan kolmiaskel-siksak-ommel, millä nauhat kiinnittyvät sopivasti pohjakankaaseen. Ompelulangaksi kannattaa valita nauhojen värinen lanka. Valitsin reunanauhoiksi Novitan hopeista lankaa ja ompelukonelangaksi tässä tapauksessa valitsin valkoisen.

Siisteimmän 90 asteen käännöksen nauhajalalla sai aikaan siten, että siksak jäi reunaan ulkokulmaan, neula alas, käännös, lankojen kiristys ja ompelemisen jatkaminen. Kokeilin mallitilkkuun, että miten käännös toimisi, jos ompeleen jättäisi keskelle tai sisäkulmaan. Näissä ku

itenkin ommel tahtoi venyttää pohjakangasta kummallisesti.

Ja sai toki Ee myös ylisöpön penaalinsakin. Ihania riemunkiljahduksia niin penaali kuin tyynytkin saivat aikaan, vaikka kangas olikin tuttu. Kieltämättä, näyttävä kangas saa aikaan näyttävän lopputuloksen.

Eläimellistä viikonloppua!

Anni

Kommentit (1)

Kivat eläinkuosit! 🙂 Hauskat tyynyt ja penaalit, ja vähän 'jäistä kimalletta' seuraksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X