sormustin - Banneri

Olen yksi kranssi-höperö. Rakastan tehdä erilaisia kransseja ja vuodenajan vaihtuessa usein käynkin kranssinteko-hommiin. Esimerkiksi viime keväänä tein ihanan pinkin makramee-kranssin – lue siitä täältä – yhteen sisäovista. Talveksi kuitenkin kaipasin jotain muuta. Päätin kranssin paikalle tehdä kirjonnan. Lumihiutale-kirjonta onkin ollut koko talven ovessa, vaikka kirjoitankin siitä vasta nyt.

kirjonta lumihiutale

Frozen-lumihiutale kirjonnaksi

Etsin sopivaa lumihiutalemallia kauan. Pienempiä hiutaleita valmistuikin joulumuistamisiksi – katso lumihiutale-koristeet täältä. Iso ja näyttävä lumihiutale löytyi Frozen-lumihiutaleiden joukosta. Piirto-ohje, jota käytin kirjonnan pohjana löytyi täältä. Kirjontakankaana on tummansininen villakangas. Paksumpi kangas oli siitä kinkkinen, että erityisesti pienempien pistojen pistäminen kerralla alapuolelle ja takaisin yläpuolelle ei tahtonut onnistua. Kirjominen on siis paljon joutuisampaa ohuemmalla kankaalla.

kirjonta lumihiutale Frozen

Kirjonta syntyi pitkillä suorilla etupistoilla, linnunsilmäpistoilla ja ranskalaisilla solmupistoilla. Koska kranssin kohdalla ei tarvitse jännittää, tarttuuko kirjontapistot johonkin, sai surutta tehdä pitkiäkin pistoja lumihiutale-kuvion mukaan.

kirjonta lumihiutale Frozen

 

Jos kaipaat lisää inspiraatiota kirjontatöihisi, katso muut kirjontapostaukseni täältä.

 

Nyt talvi on vaihtumassa kevääksi, joten mielessä onkin sitten uudet kranssihömpötykset. Nautitaan kuitenkin vielä hetki kirjotusta ovikranssista!

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X