sormustin - Banneri

Valkoinen mikromakramee-lanka saatu Ekotar-designilta.

Makrameekoulu on jo viidennessä osassaan (oikeasti voisin makrameesta kirjoittaa loputtomiin, niin kiva käsityötekniikka se on – ja lisää toki makrameekoulua tuleekin) ja nyt kurkataan, miltä näyttää mikromakramee! Itselleni tämä oli vieraampi tekniikka, mutta espanjankielisissä maissa tämä on ilmeisesti tunnetumpi. Mikromakramee on sanojensa mukaan makrameeta mikrokoossa. Se näkyy töiden koossa ja toki myös langan paksuudessakin. Parhaiten mikromakramee sopii siis koruihin!

mikromakramee

Poltettava lanka antaa uusia mahdollisuuksia

Mikromakrameessa käytetään polyesterilankaa, jonka voi päätellä polttamalla. Tällöin langanpäitä ei tarvitse solmia nipuksi tai pohtia, mihin ne piilottaisi, vaan lankoja voi katkaista ja päätellä kesken työn polttamalla ne työn reunaan. Mikromakrameeta on helpointa tehdä vaikkapa kirjan kantta vasten. Töitä tehdään usein myös vuorotellen eri suunnista, jolloin työtä käännetään välillä ja jatketaan eri puolille. Töihin voi liittää helposti myös helmiä, koska makrameelanka on niin ohutta.

Itselläni on käytössä Ekotar designilta saatua mikromakrameelankaa. Langassa on vahamainen pinta. Se tuntuu aluksi sormissa vähän hassulta. Siihen kuitenkin tottuu ja vaha helpottaa solmimista, koska solmut ei purkaudu helposti vaan jämähtää jo solmiessa paikoilleen melko tukevasti.

Kuvien siniset korvakorut oli ensimmäinen kosketukseni mikromakrameehen, ei siis siisteintä työtä, mutta tekniikka kehittyy kovaa vauhtia. Käsikorun tein tällä salmiakkikuvion ohjeella.

mikromakramee

Edelliset makrameekoulun osat löydät tästä:

Makrameen iloa!

Anni

instagram l facebook

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X