sormustin - Banneri

Rakastan joulua. Ehkä eniten rakastan sitä, miten joulu tuo valoa ja odotusta harmaaseen ja ankeaan syksyyn. Kahtena viime vuonna olen pitänyt blogissani tee se itse -joulukalenteria (vuoden 2013 kalenteri sekä vuoden 2014 kalenteri), mutta tänä vuonna ajattelin korvata joulukalenterin ihan vain joulun odotuksella ja joulun tekemisellä – mikä alkaa jo nyt! Minusta kun on paljon kivempi valmistautua jouluun pitkään ja hartaasti ja hiljalleen kuin kertarytinällä.

Katselin mökillä ulos harmaan sateista säätä. Tehtyäni sitä tovin totesin, että metsään on päästävä. Päätin hakea metsästä mustikanvarpuja, vaikka mielessä ei ollutkaan ihan selkeänä, mitä niistä tekisin. Idea ehti muotoutua kotiin tullessa ja kassillinen varpuja muuntautui kranssiksi. Kokosin kranssin styroksisen kranssipohjan päälle rautalangan avulla.

Vaikka mustikan vihreys on ihanaa, en osannut yhdistää vihreää kranssia mihinkään meille, joten päädyin spreijaamaan kranssin ensin hopeiseksi ja sitten valkoiseksi – hopea saa kimmeltää hieman läpi. Eurokankaasta ostettu salmiakkinauha sopii näin marraskuussa oikein hyvin, joulumpana kenties vaihdan nauhan jouluisempaan. Salmiakkien seuraksi taittelin kaksi origamilintua. Katsotaan, vaihtuvatko nekin jossain vaiheessa vaikkapa kulkusiin.

Valoa marraskuuhun!

Anni

Kommentit (3)

Muistakaa, että mustikanvarpuja ei saa kerätä miten sattuu! Tarvitaan maanomistajan lupa. Hyvä tietty, jos on omaa metsää. 🙂

Oi hieno! Kiitos tästä vinkistä, taidanpa kokeilla lapsen kanssa tehdä tällaisen mustikanvarpukranssin. 🙂

Mustikanvarpu on kyllä kaunista. Nätin kranssin olet tehnyt.Hyvin passaa tuo salmiakkinauha siihen. Minäkin olen aloittanut jo jouluvalmistelut ja meinaan tykitellä ne sitten joulukuussa taas kalenterin muodossa. Saapa nähdä, keksiikö sitä tänä vuonna 24 luukkua. Parikymmentä aihetta alkaa olla jo suunniteltuna ja aika monta jo työn allakin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X