sormustin - Banneri

Se perinteinen tarina kävi taas: menin Eurokankaaseen ostamaan jotain pientä ja palasin sieltä kassillisen kanssa. Onko sullekin käynyt joskus näin? Ihan nopeasti vain vilkaisin palalaarien suuntaan. Siitä tuli ajatus, että viskoosistahan olisi ihana ommella jotain kesäksi ja sitten olinkin penkomassa viskoosilaaria. Löytyi täydellinen kukkakangas täydellisessä vaaleanpunaisessa sävyssä ja se mukanani lähdin kotiin mekko mielessäin.

viskoosi mekko

Mekko pitää olla helppo pukea ja siinä pitää olla taskut

Taskut saa usein erityismaininnan, kun puhutaan hameesta tai mekosta. Onhan ne megakätevät käytössä, kun saa avaimet tai kännykän taskuun sen sijaan, että roudailisi niitä käsissä. Mekkokaava löytyi Kotiliesi käsityö -lehden numerosta 3/2021. Mekko oli täysin rakkautta ensisilmäyksellä. Ihanan löysä malli, helppo siis pukea ja helppo käyttää, iso hulmukava, helma, simppeli kaava ja ne TASKUT! Kaavasta oli myös hihallinen versio, mutta ajattelin, että kesään on hihaton kivempi – helteiden toivossa!

kesämekko

Hidas ompelu olkoon uusi trendini

Olen tykännyt aina saada nopeasti valmista aikaan. Toki ruuhkavuosi-arjessa se on ihan kätevä ominaisuus, saada nopeasti valmista. Mutta huomasin alkaneeni tehdä sitä laadun kustannuksella. Mekkoprojektia päätin tehdä huolella ja huolellisemmin kuin ennen. Vuoritin yläosan ja tikkasin saumanvarat vuoriin niin ettei tikkauksia näy ulkopuolelle (oma kikkailunsa sekin). Pidin kiinni taskuajatuksesta, vaikka nopeammin olisi valmistunut ilman taskuja. Jaksoin tarttua neulaan ja lankaan ja harsia. En mennyt siitä, mistä aita on matalin, vaan siitä, missä aita oli huolitelluin.

viskoosi mekko

Ei tämä mekko ollut mikään suuri voimainponnistus eikä niin hidasta ompelua kuin esimerkiksi hitaan ompelun ja muotiompelun esikuvani Ariahleinstylen töissä. Mutta tämä oli minulle suunnanmuutosprojekti. Jatkossa mietin, voinko tehdä jonkin asian huolellisemmin ja kauniimmin ja hitaammin. Nautiskella ompelumatkasta sen sijaan, että hoppuilisin valmista.

Nautin myös siitä, että vihdoin minulla on värikkäämpiä vaatteita! Kyllästyin mustaan ihan totaalisesti ja nyt on kiva tehdä huolella värikkäämpiä vaatteita. Edelliset väripläjäys-ompelut omaan vaatekaappiini löydät täältä (sinisen kirjavaa pitkähihaisessa) sekä täältä (pinkki isokauluksinen huppari).

 

Ihania kesäpäiviä toivotellen

Anni

Kommentit (2)

Totta puhut, malttamalla tulee laatua. Kiitos myös blogivinkidtä, ohjeita ei ole koskaan liikaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X