sormustin - Banneri
pora askartelu

Vaikka meillä on useampi kuin neljä seinää, alkaa pidemmän päälle sisällä olo tuntua tasan neljältä seinältä neliön kokoisessa huoneessa. Meitä on pidellyt sisällä itse kunkin flunssat, korvatulehdukset ja kuumeilut, mutta myös hurjan liukas sää. Toisaalta nämä ikävät tosiasiat ovat myös mahdollistaneet mukavia askartelutuokioita. En jaksa heittäytyä leikkeihin aina niin kovin täysin rinnoin, mutta tykkään puuhastella lasten kanssa ja yhteinen askartelu on ihan huippua. Esimerkiksi turpoavasta maalitaikinasta tehdyt bakteerit olivat ihan parasta yhteispuuhastelua. Yölliset valvomiset kipeän taaperon kanssa ovat olleet oivallista aikaa skrollailla aivottomasti pinterestiä milloin milläkin hakusanalla. Kerran vastaan tuli video, jossa paperi laitettiin poranterään ja paperiin piirrettiin poran surratessa. Päätin testata kyseistä taiteilua, mutta hieman lapsiystävällisemmin.

Piirretään poralla

Poralla piirtäminen oli huippua!!! Erityisesti pian kolme täyttävälle Aalle, joka on aivan kikkarassa kaikenlaisista työkaluista, pora oli tämän askartelun ”wow-factor”. Toki hän rakastaa myös saksilla leikkaamista ja kaikkea taiteellista hösväämistä, joten kokonaisuudessaan askartelu oli hänelle mieleinen. Ekaluokkalainen Ee teki askarteluaan (tietenkin) tarkemmin ja hän iloitsi säännöllisistä ympyröistä, joita pora piirsi kuin itsestään ja näyttävästä, kolmiulotteisesta lopputuloksesta.

Kukka-askartelu poralla piirtäen syntyi näin

Tarvitset

  • poran
  • kartonkia
  • magneetin (riittävän iso, ettei magneetti vahingossakaan sujahda poran sisään)
  • tusseja

sekä

  • (kuvio)sakset
  • paperia
  • lankaa
  • vihreää kartonkia
  • nappeja

Leikkaa kartongista kämmenen kokoisia paloja. Aseta kartonki terättömän poran päälle ja kiinnitä kartonki keskeltä paikoilleen magneetilla. Käynnistä pora ja varovasti paina tussia kartonkiin. Tussia ei saa painaa liian kovasti, sillä silloin kartonki ei pyöri tai se taittuu – tämä oli välillä lapsille haastavaa. Väriä voi vaihtaa ja voi katsoa, mitä tapahtuu, jos tussia pitää samassa paikassa tai jos tussia liikuttaa koko ajan.

Poralla piirtämistä

Kartonki kannattaa kiinnittää poraan riittävän isolla magneetilla, ettei magneetit sujahda vahingossakaan poran sisään. Nämä tuntuivat vähän liian pieniltä, vaikka poran istukka olikin kiinni.

 

Askartelu poralla

Tussia tarvitsee pitää vain paikoillaan, niin kuvio alkaa jo muotoutua.

Liimaa langasta kukille varret. Leikkaa piirretyt ympyrät kukiksi ja liimaa ne lankojen päihin. Liimaa napit kukkien keskelle. Halutessaan kukille voi leikellä vihreästä kartongista lehtiä tai alareunaan ruohikon.

Poralla piirretyt kukat

Kukkataiteiluista tuli hienot! Niissä harjoiteltiin värejä, leikkaamista ja liimaamista. Aa tuumasi aidosti omasta työstään VAAAAUUUUU ja olen hänen kanssaan aivan samaa mieltä!

Iloisia askarteluja toivotellen,

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X