sormustin - Banneri

Ruokaleikit on meillä aivan hitti-leikki, joka iskee niin koululaiseen, kolmevuotiaaseen kuin taaperoon. Parhaimmillaan ruokien valmistuksen parissa menee pitkäkin tovi. Yksivuotias usein sekoittaa ja tarjoilee ilmaa, kolmevuotias valmistaa aina vain erilaisia kastikkeita ja tokaluokkalainen kokoilee erilaisia jälkkäriannoksia. Uusin villitys ruokien teossa on pizza! Niitä on kiva sovellella ja täyttää eri tavoin, tarjoilla ja sitten koota uudelleen. Eräs sadepäivän aamu leikkasin huovasta pitsapohjia ja erilaisia täytteitä. Täytteitä suunnitellessani oli toki pieni taka-ajatuskin – jos rucola eksyy leikkipitsaan, ehkä se menisi paremmin kaupaksi oikeassakin pitsassa!

huovasta askarreltu pizza

Leikattavat pizza-täytteet

Suurin osa pizza-aineksista on ihan vain leikattavia. Näiden leikkaaminen onnistuu  Pitsapohjat leikkasin hieman paksummasta Eurokankaan polyesteri-huovasta, pysyy pitsat jämäkästi kasassa. Pitsan päälle voi levittää huopa-tomaattikastikkeen, lisätä hieman rukolaa ja sitten sieniä. Sieniin leikkasin ruskeat lakit ja liimasin ne kokonaiseen sienipohjaan. Pizza-kaavat voit tulostaa pdf-muodossa tästä !

Leikkiruokia voisi leikata hyvin vaikka myös pahvista ja kartongista. Myös koululainen olisi onnistunut oikein hyvin leikkaushommassa – pizzojen valmistus sopii hyvin lasten saksienkäyttöharjoitukseksikin. Tällä kertaa kuitenkin leikkasin täytteet itse, kun kyseessä oli yllätys lapsille.

mallit pizza-aineksiin

 

Ompele juustoraaste ja kinkkusuikaleet nauhoiksi

Lapset tykkäävät pitsassa kinkusta, joten sellaistakin oli saatava. Ja tietenkin juustoraaste kuuluu jokaikiseen pitsaan. Pieni silppu leikkiruokien seassa ei houkutellut, joten ompelin suikaleet ja raasteet nauhoiksi. Leikkasin juustoraasteeksi n. 5 cm pitkää muutaman millin levyistä suikaletta ja ompelin ne suoralla ompeleella keskikohdistaan nauhaksi. Kinkkusuikaleen tein samoin, palat olivat vain hieman lyhyempiä ja paksumpia. Suikalenauhat toimivat oikein hyvin. Juustosuikaleet menevät leikissä myös muuten ranskalaisista!

pizza-leikkiruoka

 

Pitsaleikkeihin löysi tiensä myös jälkkäritarvikkeet. Mansikka-kinkku-keksi-juusto-pizza näyttää varmasti paremmalta huopaversiona kuin mitä oikesti se maistuisi! Pääasia, että lapset leikkivät ja viihtyvät yhdessä.

Jos haluat sekoitella lasten kanssa oikeaa taikinaa, kokeilkaapa maalata turpoavalla taikinalla – ohje täällä!

Iloista pizza-perjantaita!

 

Anni

Kommentit (2)

Ihan mahtava idea pitsaleikkeihin! Kätevää, että kaavat voi tulostaa suoraan pdf:nä. Tässä riittääkin meidän perheelle puuhaa tulevaksi viikonlopuksi. Huopaakin on jäänyt edellisestä projektista kivasti kaapinpohjalle.

https://mmpro.fi/tuotetiedot

Mahtavaa, jos kaavat pääsevät käyttöön 🙂 iloisia pitsaleikkejä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X