sormustin - Banneri

PokemonGo on rantautunut meillekin. Pelailtiin sitä Een kanssa satunnaisesti muutama vuosi sitten ja nyt aloitettiin se uudestaan yhdessä. On jotenkin somaa lähteä yhdessä kävelylle poksujahdin varjolla. Jutustella siinä pokemoneja saalistaessa muitakin juttuja, kuulla sellaista, mitä normaalissa arkitohinassa ei kuule. Ja ennen kaikkea viettää hetki ihan kahdestaan.

Pokepallot villasukissa

Pokemonit ovat olleet mukana käsitöissäkin tuossa joulun alla. Sukulaispojalle, joka on myös innokas pokemonien metsästäjä, aloin neuloa pokemon-sukkia, joiden varret ovat täynnä pokepalloja. Ee on katsellut vierestä minun neuloessa sukkia ja sanonut jo etukäteen, että ei yhtään muuten haittaa, jos sukista tulee liian pienet serkkupojalle, koska hän voisi sitten käyttää niitä. Voi siis olla, että neulon tässä vielä toisetkin pallosukat, ettei Een tarvitse serkun sukkia himoita.

Pokemon-sukat valmistuvat näin

Pokemon-sukat valmistuivat kirjoneuleosuutta lukuunottamatta aivan kuin mitkä tahansa tavalliset villasukat. Sukat voi siis tehdä mihin kokoon tai mistä langasta tahansa – kunhan ottaa huomioon, että kirjoneulekuvion kohdalla silmukkaluku on jaollinen kahdeksalla.

Perussukan ohje 100g/200m-vahvuiselle langalle eli Novitan 7 veljestä- sekä Kaupunkilangan Kivijalka-langoille löydät täältä. Perussukan ohje 100g/260m-vahvuiselle langalle eli Novitan Nalle- sekä Kaupunkilangan Rotvalli-langalle löydät täältä.

Pokemon-villasukat

Tarvitset sukkiin mustaa, punaista sekä valkoista lankaa.

Itse valitsin puikoille Kaupunkilangan Kivijalkaa sekä Novitan 7 veljestä. Koska käsialani on löysä, tein sukat 40 silmukalla (ohjeen mukaan koko 30), vaikka lahjan saajan jalka on useamman koon isompi. Neuloin alkuun 5 krs 2o 2n -joustinneuletta ja kerroksen sileää mustalla. Sitten neuloin kirjoneulekaavion läpi. Lopuksi neuloin kerroksen sileää sekä 5 krs 20 2n -joustinneuletta. Tuo kuviota edeltävä ja sen jälkeen tuleva sileä kerros on oiva mahdollisuus vähentää tai lisätä silmukoita, jotta silmukkaluku olisi kahdeksalla jaollinen. Lopun sukan jatkoin ohjeen mukaan kantapäätä ja kavennuksia myöten.

Kirjoneuleessa on tärkeää muistaa sitoa langanjuoksut erityisesti viiden ja seitsemän silmukan juoksujen kohdalla, jottei sukkaan jää ikäviä varpaiden väliin työntyviä lankoja. Yksi tapa langanjuoksujen sitomiseen löytyy täältä.

 

pokemon - sukat

Toivottavasti nyt pysyvät PokemonGon pelaajan varpaat lämpiminä!

Pallorikkain terveisin,

Anni

 

PS. Näitä sukkia edeltävät sukat oli aika paljon pienemmät. Minikokoisten villasukkien ohje löytyy täältä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X