Näin kauniin ihanan Valentinon kellohameen punaisella helmalla tämän syksyn mallistossa. Valentinon vaatteet eivät ihan kuulu budjettiini ja jälleen ”jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen”, niin kuin aina uhoan. Inspiraatiokuvan kangas näyttää paksulta ja jäykältä. Päädyin kuitenkin pitäytymään kangasvarastoissani ja tekemään hameen ystävältä saadusta jäykähköstä sekoitekankaasta, alle toki vuori. Ja jos oikein tarkkaan tihrustaa, niin voi huomata, että Valentinon punainen helma inspiroi hamoseen punaisen napin sivusaumaan. Mallina oli puolikello, kaava itse piirtäen. Puolikelloon löytyy ohje esimerkiksi täältä.
En sitten siivonnut. Kannattaisin yleisestikin ottaen blogikuvia, jossa elo näkyy sellaisena kuin se on. (No okei, törkkäsin jälkimmäiseen kuvaan vaippapaketteja piilompaan.)
Yksi kommervenkki, jonka olen ottanut mukaan hameompeluksiin, on helman korkeuden tasaaminen. Harmi, ettei tullut otettua kuvaa siitä, mutta yritän selostaa (yritin piirtää siitä havainnollistavaa kuvaakin, mutta en onnistunut, kynät ei oo mun juttu). Eli kun hame on valmis, katsotaan hameen haluttu pituus. Huomasin, että yksi keittiön vetimistä oli juuri sopivalla korkeudella. Sitten äitini avusti, hän pisti nuppineulat vetimen korkeudelle yltympäri hametta. Näin hameesta tuli tasamittainen eikä beban muodot tai muut kiekurat saa hametta olemaan takaa ylempänä kuin edessä tai päinvastoin.
Rentouttavaa viikonloppua!
Anni
Kommentit (8)
Tosi kiva hame!
Kaunis! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja ihana tuo punainen nappi.
Kiitti! Jotain pientä jujua sinne piti keksiä, nappi sai (tällä kertaa) ajaa jujun asiaa 🙂
Kaunis hame!
Kiitti!
Toihan on hyvä vinkki! Mulla on käytössä helmantasaaja (tuli mallinuken mukana) ja liitujauhe 🙂
Joo tää oli halpa versio helmantasaajasta. Korot kun laittaa jalkaan, saa modattua korkeutta entisestään!
Kiitti! Oli helppo tehdä, joten suosittelen 🙂