sormustin - Banneri

Se on virallisesti kevät minulle, kun viherkasvit ja kukat alkavat pyöriä päässä. Olen ottanut vanhoista kasveista jo pistokkaita juurtumaan, suunnitellut multien vaihtoa ja alkanut haaveilla uusista kasveista. Viime vuonna piristin viherkasvejani kärpässienillä – katso ohje silkkimassa-kärpässieniin täältä.  Kärpässienet ovat edelleen yhden rahapuun juurella. Tällä kertaa päätin kokeilla vähän uutta tekniikkaa kukka-koristeiden kanssa ja päädyin kaivelemaan askartelulaatikostani rautalankaa. Nämä rautalanka-linnut valmistuivat aika nopeasti. Tässä muutama vinkki rautalanka-askarteluihin!

rautalanka-lintu

Rautalanka, korupihdit ja piirros

Ihan ensimmäisenä tarvitset piirroksen, minkä mukaan rautalankaa väännetään. Itse luonnostelin lintuja ja väänneltäväksi linnuksi valikoitu sellainen, jossa oli mahdollisimman vähän teräviä kulmia. Piirsin linnusta yhdellä viivalla olevan version, koska halusin välttää rautalangan ylimääräisiä kieputteluja.

lintu piirros

Seuraavaksi tarvitset rautalankaa. Se halpa rautalanka, jota myydään esim. kranssien tekoa varten toimii hyvin, mutta toki toimii myös kalliimmat koruaskarteluun suunnitellut rautalangatkin. Mitä ohuempi lanka on, sitä helpompi sitä on taivutella. Itse kokeilin tuon kranssi-rautalangan lisäksi myös hieman paksumpaa korumetallilankaa, joka oli vähän hankalampi taivutella, mutta lopputulos oli näyttävämpi. Tällaisia koruihin tarkoitettuja rautalankoja on vaikka missä väreissä! Koruihin tarkoitettu metallilanka oli hyvin sileää, mutta kransseihin tarkoitettu halvempi rautalanka taas oli aika kippuralla. Sain rautalangan suoristetuksi siten, että laitoin rautalangan rätin väliin, sitten vedin sitä puupalikkaa tai pihtiä vasten peukalolla samalla painaen vähän kuin vetäisin lahjanauhaa kierteelle. Tätä ei tarvinnut montaa kertaa toistaa, että rautalanka suoreni.

rautalangan taivuttaminen piirroksen mukaan

Tärkeä apu on myös jonkinlaiset korupihdit. Itse koin kätevimmiksi tasapintaiset lattapihdit sekä pyöröpihdit. Erityisesti terävissä kulmissa pihtien apu on tarpeen. Aloitin rautalangan vääntämisen alhaalta. Väänsin rautalankaa piirroksen päälle samalla pitäen väännettyä rautalankaa piirrosta vasten. Lopuksi kieputin rautalangat toistensa ympäri linnun alle ja jätin toisen rautalangoista pitkäksi multaan työntämistä varten.

rautalangasta tehtyjä lintuja

Näihin rautalanka-hahmoihin jäi koukkuun! Heti aloin kokeilla erilaisia kukkiakin, katsotaan, valmistuisiko niistä jonkinlainen kimppu vielä!

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X