sormustin - Banneri

Kevät tuoksuu jo ilmassa ja välillä kuulee jo kevätnuotin lintujen äänessä! Mielessä on jo lämpimien kesätuulien odotus! Kaipasin itselleni kevyttä, keväistä paitaa. Törmäsin instagramissa by.clm-tiliin ja ihastuin heti tililtä löytyvään ilmaiseen röyhelöpaita-kaavaan (siis niin rakastan sitä, että internet tuo ihanat kaavat aivan käsille niin helposti) ja sellainen oli otettava paininjalan alle heti. #topfroufroubyclm-paidan kaava löytyy täältä.

röyhelöpaita viskoosista

Ranskalainen ohjee sujuu kielitaidotta, jos on ompelukokemusta

#topfroufroubyclm -paidan ohje on rankaksi. Ohjeessa on lyhythihainen versio sekä pidempihihainen versio ja kokoa on yksi. Jos on yhtään enempää ommellut elämänsä aikana, selviää ohjeesta oikein hyvin ilman ranskan kielen taitoa, joskin ei siitä haittakaan ole. Itselläni on ollut joskus hyväkin ranskan kielen taito, mutta tällä hetkellä kielitaitoni on todella ruosteessa. Selvisin ohjeesta oikeastaan maalaisjärjellä ajateltuna.  Ainoa, mitä en tajunnut, oli kaava nimeltään ”bande d’encolure”, joka paljastui vinoon leikatuksi nauhaksi, jota käytettiin pääntiellä ja hihansuissa lyhythihaisessa versiossa. Pääntien kanttasin tällä suosikki-tavallani tämän vinoon leikatun nauhan avulla.

röyhelöpaita viskoosista

Lue myös: Värianalyysi paljastaa parhaimmat värit iholle

Viskoosi on vilpoisa mutta rypistyy helposti

Röyhelöpaita on juuri sellainen, mitä toivoinkin, tuulessa lepattava, ilmava, röyhelöinen. Paitaa voi pitää siistimmin housuissa tai sitten rennosti housujen päällä. Kangas on viskoosia ja löytyi Eurokankaan palalaarista – hintaa paidalle tuli vajaa 10€. Minulla ei ole ennen ollut vihreää paitaa, mutta värianalyysin rohkaisemana uskaltauduin tällaistakin väriä kokeilemaan, kun se löytyy omasta sävykartastani.

röyhelöpaita viskoosista

Viskoosi on laskeutuvuudessaan täydellinen materiaali tällaiseen paitaan, mutta paita ei sovi raskaan talvitakin alle ollenkaan – se meni ryppyyn het ja röyhelöt sojottivat minne sattuu. Täytyy siis vielä odotella kevyemmän takin aikaa ja kevättä ennen kuin tämä paita pääsee kunnolla käyttöön.

röyhelöpaita viskoosista

 

Joko sinä olet aloittanut kevät- ja kesäompelukset?

 

Tule seuraamaan käsityöharrastustani myös instagramiin ja facebookiin!!

 

Anni

Kommentit (2)

Kaunis väri. Tilaan joskus kaava lehtiä muilla kielillä ihan huvikseni ja jos muuta ei ole saatavilla.

Joo, aika hyvin pysyy vieraalla kielelläkin kärryillä, kun on ommellut vähän enemmän 🙂 Ja kiva seurata, millainen on muoti muualla maailmassa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X