sormustin - Banneri

Aloitin tämän lukuvuoden kakkosten kanssa. Viime vuonna ykköset olivat siitä onnekkaassa asemassa, että aapiset ja tehtäväkirjat jäivät lasten omiksi. Tällöin oli helppoa merkata lukuläksy lyijykynällä – pienillä kun lukuläksyt harvoin ovat koko sivun mittaisia. Kakkosella ei kuitenkaan kirjoihin saa tehdä merkintöjä, sillä kirjojen pitäisi kestää vielä monta vuotta eteenpäin. Aloinkin pohtia, miten merkitä lukuläksy selkeästi ja vaivattomasti lapsille. Ehdimme jo kokeilla klemmaria kirjan sivussa, mutta sivut menevät reunasta helposti epäsiistille kiharalle klemmarista. Näinpä ensimmäisen käsityötunnin askartelu oli kirjanmerkki! Kirjanmerkki valmistui kivan pehmeästä ja kartonkia kestävämmästä softiksesta. Tämä oli mukava pikkuaskartelu, joka valmistui helposti yhdessä tunnissa (tai tunnin puolikkaassa).

kirjanmerkki softis

Softis-kirjanmerkki syntyi näin

Leikkaa softiksesta haluamasi muotoinen kukka ja lehti sekä parin sentin levyinen ja kirjan korkuinen varsi. Leikkaa lehteen kaksi n. 2 cm vaakatasossa olevaa viiltoa. Pujota lehti varteen. Liimaa kukka varren päähän ja kukkaan pompom-pallo.

kirjanmerkki softis

Pompom-pallo pitää kirjanmerkin oikealla korkeudella, sillä sen tulee osua kirjan yläpuolelle, muuten kirja ei mene kiinni. Lehteä liikutetaan sitten pystysuunnassa sen mukaan, mihin asti lukuläksy ulottuu ylhäältä. Toki lehtiä voisi olla useampikin, jos haluaa pienemmän pätkän lukuläksyksi sivun keskeltä,

kirjanmerkki softis

Aika näyttää, miten softis-kirjanmerkki toimii käytännössä ison luokan käytössä. Kirja-ystävällisiä nämä ainakin ovat eikä tuhoa kirjaa niin paljon kuin sivussa oleva klemmari. Toki tällainen kukka olisi myös todella kiva ja helppo isänpäivä- tai äitienpäivä-askartelu!

 

Miten teillä on merkitty lukuläksyt, jos kirjaan ei ole saanut tehdä merkintöjä?

 

Iloista kouluvuoden alkua!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X