sormustin - Banneri

Olen vannoutunut palasaippuan käyttäjä. Palasaippuoiden riittoisuus on ihan omaa luokkaansa, lisäksi palasaippuaa hankkiessa ei tule ostaneeksi ”maasta toiseen kuljetettua vettä” tai isoja muovipakkauksia. Olen myös tykännyt tehdä saippuoita itse – katso ohje sydän-saippuaan täältä. Olen metsästellyt kivoja saippua-alusia ja jonkun aikaa päässä muhi ajatus siitä, että tekisin sellaisia itse. Todella söpö saippua-alusta valmistuikin hartsista.

saippua-alusta hartsista

Saippua-alusta valmistui hartsista ja erilaisista täytteistä

Ostin rautakaupasta Paklan valuhartsia ja kovetetta. Olen tähän asti käyttänyt vain koruhartsia – lue koruhartsikokeiluistani täältä. Minut yllätti tuossa valuhartsissa sen Todella vahva haju, joka tahtoi tunkeutua läpi kaikista ovista, vaikka tein hartsin valamiset tuuletetussa verstaassa kellarissa. Haju kuitenkin laimeni ajastaan myös itse hartsialusesta. Käytin muottina Koru ja osa -verkkokaupasta alkukesällä saamaani Bubble-silikonimuottia. Koruhartsissa ei ole näin voimakasta hajua, siksi yllätyin isosti tuota Pakla-valuhartsin hajua. Sitä ei todellakaan kannata käyttää missä tahansa keittiössä tai olkkarissa, vaan mielellään kokonaan eri rakennuksessa kuin missä asutaan.

saippua-alusta hartsista

Hartsikokeilut vaativat aikaa ja malttia

Samalla tutustuin valuhartsin käyttöön ja ominaisuuksiin, kokeilin valuissa ”hopeahippuja”, erilaisia glittereitä, kukkien terälehtiä ja Mica-jauhetta. Glitterit valuivat nätisti muotin pohjaan ollen saippua-alustan pinnassa, kukat kuitenkin nousevat muotin pintaan eli kuivakukkia käyttäessä valu täytyy tehdä kahdessa osassa – ensin kukkakerros, kuivumisaika ja sitten toinen kerros. Muutoin kukat jäävät osittain saippua-alustan pohjaan.

saippua-alusta hartsista

En oikein malttanut antaa riittävästi kuivumisaikaa ja saippua-alusta tuli käyttöön alle viikon kuivumisajan jälkeen. Saippua jätti ikävän jäljen alustan pintaan. Käytössä tämä ei kauheasti erotu onneksi, mutta harmitti, että hartsin kaunis, kiiltävä pinta meni rikki kuplien päältä. Myös alustan alapuoli keräsi kosteutta. Lisäsin alustan pohjaan muoviset ovistopparit, joita näkee kaapinovien kulmissa. Tämä nostaa alustaa hieman lavuaarin pinnasta, jolloin hartsi ei kerää kosteutta itseensä, vaan vesi pääsee haihtumaan alustan alta.

saippua-alusta hartsista

Tulen antamaan seuraaville alustoille reilun kuivumisajan ennen saippuan kanssa kokeilua, mutta pohdin, toimiiko lopulta ollenkaan hartsi saippuan kanssa vai reagoiko se aina saippuan emäksisyyden kanssa. Vinkkejä saa antaa, jos on enemmän kokemusta hartsin kanssa työskentelystä! Onneksi silti saippua-alusta on persoonallinen ja kaunis. Tästä tykkään!

Anni

instagram l  facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X