sormustin - Banneri

Maski on ollut osa arkeani jo keväästä kaupoissa ja julkisilla paikoilla käydessä, mutta nyt olen maskipää myös työpäivien aikana. On aika eri juttu olla koko päivä maski päässä kuin puoli tuntia kauppareissulla. Vaikka maskin käyttö on puhetyöläiselle raskasta, haluan sitä käyttää, sillä haluan toimia ohjeiden mukaan ja osaltani olla mukana koronan leviämisen hillitsemisessä. Siksi maskin käytöstä täytyy tehdä niin mukavaa kuin mahdollista! Nimittäin jo parin päivän jälkeen alkoi korvantaukset olla hellänä. Oli aika testata korviensäästäjä!

Tein oman korviensäästäjän nahkapalasta, mutta sen voi tehdä hyvin myös tekonahkasta, korkkikankaasta tai nauhasta, kunhan se vain on pehmeä ja mukava päässä!

maski korviensäästäjä

Korviensäästäjä valmistuu näin

Tarvitset korviensäästäjään

nahkaa tai nauhaa 15-20 cm

kaksi nappia

korviensäästäjä

Mittaa takaraivosi leveys korvien takaa. Mikäli maskit ovat usein sinulle löysiä, lyhennä mittaa hieman. Itse tein 15-16 cm pituisia korviensäästäjiä, jolloin maski asettuu tiukemmin kasvoille. Leikkaa nahkasta tai muusta taipuisasta materiaalista sopivan pituinen, n. 3 cm leveä kaitale ja pyöristä sen kulmat. Jos käytät nauhaa, leikkaa kappale muutaman sentin pidemmäksi ja ompele nauhan päihin päärmeet. Lopuksi ompele napit kaitaleen päihin. Itse ompelen nykyisin napit ompelukoneen nappiohjelmalla, joten hommaan menee ehkä minuutti. Valmis! Nyt maskin voi asettaa korviensäästäjän varaan korvien sijaan eikä korvat kipeydy niin paljon! Jes!

korviensäästäjä maskiin

 

Korviensäästäjä sopii helppona ja nopeana käsityönä myös pukinkonttiin! Jos kaipaat lisää vinkkejä itse tehtäviin joululahjoihin, katso yli 50 ideaa täältä.

 

Ihanaa joulun odotusta!

 

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X