sormustin - Banneri

Joulun välipäivät ovat sekalaista vellontaa. Jossain vaiheessa tulee tarve saada struktuuria ja lapsetkin tarvitsevat ohjatumpaa toimintaa. Sokerimaalaus on siitä kiva maalaustekniikka, että ei tarvitse paljon muuta osata kuin laittaa sivellintä paperiin.

viirinauha sokerimaalaus

Sokerimaalaus käy näin

Sokerimaalauksen idea on simppeli: laita kattilaan kaksi osaa sokeria ja yksi osa vettä. Lämmitä liuosta kunnes se on juoksevaa.

Teippaa kartonki maalausalustaan, ettei se käperry maalatessa. Laveeraa kartonki sokeriliemellä, paperin pinta saa olla kunnolla kostea, jotta väri leviää hienosti. Sen jälkeen maalaa paperia vesiväreillä, usein väripisteet riittävät. Väri lähtee liukumaan sokeriliemen avulla.

sokerimaalaus

Anna kartonkien kuivua hyvin. Sokeriliemen voi laittaa pakasterasiassa vaikkapa jääkaappiin, jotta sillä voi maalata toistekin.

sokerimaalaus

Viirinauha maalatuista kartongeista

Lapset leikkasivat kartonkipalat ympyröiksi. Kuten kuvasta näkyy, meillä askartelut tapahtuvat usein lattialla. Esikoinen ompeli ompelukoneella ympyrät yhdeksi nauhaksi. Sen verran on kuitenkin todettava, että vaikka sokeriliemi oli kuivunut, jäi siitä tahmaa ompelukoneeseen – pyyhin ompelemisen jälkeen neulan, paininjalan ja ompelukoneen tason. Jatkossa suosittelisinkin liimaamaan nuo sokerimaalatut paperiympyrät naruun ompelemisen sijaan.

 

askarteluhetki lasten kanssa

Sokerimaalaus-viirinauha pääsi verhotankoon koristamaan uudeksi vuodeksi – nämähän ovat kuin pieniä ilotulituksia!

viirinauha

Tällainen viirinauha olisi kiva tehdä myös marmoroiduista papereista. Tsekkaa postaukseni Kuusi eri tapaa marmoroida, jos haluat vinkkejä lasten kanssa marmorointiin.

 

Mukavaa uutta vuotta!

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X