sormustin - Banneri

Olen tänä vuonna löytänyt villapaidat elämääni. Luulin pitkään, että kutisen villasta (ja monista villoista kutisenkin) ja siksi olen skipannut villapaidat. Mutta nyt olen alkanut testata erilaisia lankoja villapaitoihin ja olen huomannut, että suurin osa niistä ei kutitakaan. Tämä Suomu-villapaita on ollut aivan lempparivaatteeni tänä vuonna. Kun näin uuden Neulematkalla-kirjan Suoja-paidan, oli minun tehtävä tämä villapaita. Päätin testata ensimmäistä kertaa paitaan suomenlampaan villaa. Sopivat paitalangat ostin Pirtin kehräämön alelaarista – lue Pirtin kehräämön vierailustani täältä. Ja niin villapaita pääsi puikoille syysloman iloksi.

Suoja villapaita

Suoja-villapaita valmistui nopeasti paksuilla puikoilla

Suoja-villapaita on suunniteltu Novitan Hygge-langalle. Puikkosuositus paidalle oli 8 ja 10. Tiedän kuitenkin, että neulekäsialani on löysä, lisäksi käyttämäni lanka oli ohuempaa kuin Hygge, joten valitsin resoreihin puikot nro 5 ja muuhun paitaan nro 6. Paita on todella oversize-kokoa, mutta halusin hieman timmimmän paidan, joten tein S-koon mukaan. Ainoastaan hihat tein ohjetta pidemmiksi. Paidasta tuli aivan täydellisen kokoinen!

Suoja villapaita suomalainen villa

Neulesuunnittelu on tässä paidassa todella kaunista, eleetöntä, muttei suinkaan mielikuvituksetonta. Ohjeen on suunnitellut Sari Nordlund ja ohje löytyy tämän syksyn Nordlundin ja Appelströmin Neulematkalla-kirjasta. Aloitin paidan perjantai-iltana ja tiistaina paita pääsi päälle. En ole koskaan tehnyt mitään näin nopeasti. Toisaalta paksu lanka kun on kyseessä, valmistuu neule vauhdilla. Hihoja en meinannut saada oikein päin paitaan, kerran piti purkaa ja asetella hihat uudelleen. Onneksi paksujen kerrosten purkaminen ja uudelleenneulominen ei ollut työlästä.

Suoja villapaita suomalainen villa

Suoja syksyn koleutta vastaan

Tämä paita on nimensä mukaan kuin Suoja. Oli ihana saada paita valmiiksi tällaiseen harmaan utuiseen päivään. Loka-marraskuu on minulle vaikeaa. Ahdistun pimeydestä ja märästä, kylmästä ilmasta helposti ja sumuinen harmaus menee helposti mielen päälle mustaksi möykyksi. Tällaisissa säätiloissa Suoja on tarpeen. Paita on pehmeä ja ihanan lämmin. Villa toimii hyvin myös kylmässä säässä – jos ei tuule, villapaita päällä tarkenee ulkona mainiosti. Kun vetäisin villapaidan päälle sadetakin, niin tällä kombolla olisi pärjännyt vaikka kovassa pakkasessa. Ainoa huono puoli isolla puikoilla tehdyssä villapaidassa on se, että kuopuksen sormet menevät silmukoista todella helposti läpi ja hänpä sitten tökkii ja vetää neuletta kielloista huolimatta vähän väliä.

Suoja villapaita suomalainen villa

 

Pysykää lämpiminä!

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X