sormustin - Banneri

Kaipasin tänä vuonna isompia ja näyttävämpiä joulukoristeita kuuseen. Syntyi ballerina-joulukuusenkoristeet, joista voit lukea täältä. Seuraavaksi päätin tehdä kuuseen tähtiä. Näitä tähtiä teimme myös ykkösluokkani kanssa, onnistuu siis mainiosti myös lapsilta. Käytin tähtiin vanhan kirjan sivuja – vanhoja kirjoja löytyy esimerkiksi kirppareiden poistolaareista ja kirjaston poistohyllystä. Kyseinen kirja on pienikokoinen Peppi Pitkätossu. Tähti valmistui kultapaperista, mutta sen hyvin voisi tehdä myös vaikka pahvista. Koriste- ja nauhalaatikon pohjalle kertyy usein nauhanpätkiä ja kerien loppuja. Tällaiset pienet nauhanpätkät saa hyödynnettyä tähti-koristeeseen ripustusnaruksi.

tähti joulukoriste

Lasten kanssa tähteä askarrellessa tulee harjoitelluksi paperin taittelua sekä tähden leikkaamista. Me kokeilimme tähden leikkaamiseen Big Shot -kuvioleikkuria, mikä olikin kuin taika-masiina lapsille. BigShotin käyttäminen oli lapsista todella hauskaa! Veiviä pyörittämällä syntyy kauniita ja tasaisia kuvioita kuin itsestään.

 

Näin valmistuu tähti

Tarvitset

vanhan kirjan sivun

nauhaa

paperia tai pahvia tähteen

teippiä

kuumaliimaa/liimaa

tähti ohje

Taittele vanha kirjan sivu haitariksi. Teippaa haitarin toinen pää kiinni. Kiinnitä tähän kulmaan kuumaliimalla ripustusnauha. Leikkaa pahvista tai kartongista tähti. Liimaa tähti nauhan päälle. Valmis!

Itse tehdyt joulukoristeet tekevät joulun

Kun katson meidän kuusta, ei monikaan joulukoriste ole kaupasta kotoisin. Ballerinat tanssahtelevat ihanan isoina kuusessa. Kuusen latvaan tulee tilkuista paperipiecing-tekniikalla ompelemani tähti, kuusen oksilta löytyy myös tonttuja (ohje täällä) sekä kanelitankoon sidottuja makramee-koristeita.  Ihana, itse tehty kuusi!

Millaisia itse tehtyjä koristeita sinun joulukuusestasi löytyy?

 

Jos kaipaat vielä lisää jouluun ideoita, katso joulu-aiheiset postaukseni täältä! 

 

Ihanaa joulun alus aikaa!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X