sormustin - Banneri

Jämätilkuilta ei voi ompeluharrastuksessa välttyä. Vaikka nykyisin ompelen aika harvakseltaan, on tilkkulaatikko ääriään myöten täynnä, ja aina laatikon avaaminen ja sulkeminen täytyy tehdä kieli keskellä suuta, ettei liitoksistaan natiseva laatikko hajoa. Yksi ilta sain idean ja kävin heti toimeen. Näistä tilkuista syntyisi pehmo! Sellainen pitkä pehmokäärme, johon olisi kiva lasten kääriytyä. Lapset valkkasivat kankaat ja minä leikkelin menemään.

tilkkukäärme pehmo

Näin valmistuu tilkkukäärme-pehmo

Leikkasin lasten valkkaamista kankaista n. 30 cm leveitä kaistaleita. Kaistaleiden paksuuksissa oli hieman eroja. Lapsista oli mukavaa sukeltaa tilkkujen joukkoon ja etsiä ne kivoimmat kankaat. Monista kankaista olenkin ommellut heille vaatteita, joten käärmeestä tuli myös vaatemuistokäärme samalla. Lapset myös asettelivat kankaat haluamaansa järjestykseen.

pehmokäärme ohje

Työläin vaihe taisi olla silmien applikointi. Laitoin kaksipuoleista tukikangasta silmäkankaiden väliin ja ompelin silmien ympäri, ensin valkoisen, sitten mustan, tiheällä siksakilla. Surauttelin raidat saumurilla yhteen, sen jälkeen laitoin pitkät sivut vastakkain ja ompelin ne saumurilla yhteen – käärmeen keskelle jätin kääntöaukon. Asetin sauman keskelle alas ja sen jälkeen ompelin pyöreän pään sekä terävän hännän.

pehmo ohje

Kääntämisen jälkeen oli aika täyttää pehmo. Täytteeksi meni käytöstä poistettu, pesty tyyny. Lapset olivat innolla mukana tässä sotkuisessakin hommassa (tuota täytesilppua löytynee sukan pohjasta vielä kuukausienkin päästä). Lisäksi mukaan silppusin kankaiden leikkuujätettä – näin käärmeeseen meni ihan vähän vähemmän vanua ja tuo kangasjäte pääsi käyttöön täytteenä. Kokonaan kangasjätteellä en pehmoja täyttäisi, koska jäte on aika painavaa ja helposti myös möykkyistä, mutta lisänä pienissä määrin vanun joukossa kangassilppu menee hyvin. Sitten ompelukoneella täyttöaukko kiinni.

pehmo täyttäminen

Käärme pääsi heti leikkiin, vaan jo ompeluvaiheessa lapset pohtivat ääneen, että tästä tulee varmaan riitaa, joten äiti sun pitää tehdä näitä kaksi lisää. Ookoo. Pehmo-tehdas on siis käynnissä ja kankaat on leikattu sekä silmät kiinnitetty kahteen seuraavaan käärmeeseen.

pehmokäärme tilkuista

Jos kaipaat lisää vinkkejä jämätilkkujen tuhoamiseen, niin kannattaa tsekata nämä ideat:

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X