sormustin - Banneri

Ajatukset alkavat hakeutua näin maaliskuun alettua pääsiäisjuttuihin! Pääsiäiseen valmistautuminen, pienet virpojat ja virpomispalkat ovat ihania ilostuttajia keväässä. Kuitenkin ne yllätysmunien krääsät ärsyttävät jo nyt. Tiedän sen jännityksen, mitä yllätysmunissa on, mutta äitinä turhauttaa maksaa sisällä olevasta lelusta, joka ei kestä ja menee roskikseen pian. Tietenkin myös se turha muoviroska ärsyttää ja tuntuu aivan kohtuuttomalta ja turhalta, sen muovimäärän voisi käyttää paljon järkevämminkin. Tänä vuonna päätin ainakin omat lapset lahjoa pienillä turveruukuilla ja niihin kätketyillä herkuilla ja aarteilla. Turveruukusta tehty kori voi kätkeä sisäänsä monenlaisia ylläreitä.

turveruukusta munakori

Leikkasin tavallisesta taimien idätykseen tarkoitetusta turveruukusta reunat söpöiksi. Sitten pujotin rautalangan kantokahvaksi. Kori valmistui nopeasti! Lasten kanssa nämä korit voisi myös maalata askartelumaaleilla tai koristella tarroilla.

turveruukusta kori

Pohjalle voi laittaa sanomalehtisilppua, silkkipaperia, pellavarivettä tai mitä täytettä nyt vain, että munat ovat korissa vähän kauniimmin. Voisi toki koriin laittaa jotain muutakin – voisiko virpomispalkkoina olla vaikkapa ponnareita tai pieniä purkkapötköjä? Entäpä jos virpomispalkaksi turveruukkuun laittaisi mullat, mansikansiemeniä ja ohjeen, jossa kehotettaisiin kastelemaan omaa mansikantaimea! Tällainen virpomispalkka olisi ainakin unohtumaton!

kori pääsiäismunille

Millaisia vaihtoehtoisia virpomispalkkoja sinulla tulee mieleen?

 

Anni

instagram | facebook

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X