sormustin - Banneri

Voi varainhankinta! Siinä on yksi ilo ja riesa samassa paketissa. Harrastavan lapsen vanhempana varainhankinta tulee helposti tutuksi. On myyty kakkutukun tuotteita, leivottu mokkapaloja ja pitsaa. Tällä kertaa puikoilla on ollut useita villasukkia tyttöfutiksen hyväksi.

varainhankinta villasukat

Varainhankinta jee!

Varainhankinnan ehdottomat plussat ovat rahan säästäminen mutta myös ryhmähenki. Iloitsin, kun lapsen jalisjoukkueen jojo laittoi viestiä, että kuukausimaksua ei tarvitse vieläkään nostaa, kun on tehty niin hienosti yhdessä varainhankintaa.  Kyllähän tämä myös tasa-arvoistaa lapsia – ehkä tämän ansiosta joku voi jatkaa jalisharrastusta, kun kustannukset eivät nousekaan. Jalisjoukkueen vanhemmat ovat päivystäneet niin juoksukisojen vesipisteillä kuin turnausten kisakahviloissa. Monissa kodeissa on leivottu mokkapalaa ja pitsaa ja koottu sämpylöitä myyntiin. On kieltämättä vanhempanakin mukavaa joukkuehenkeä, kun yhdessä aherretaan ja yhdessä myös iloitaan hyvistä tuotoista lapsen harrastuksen hyväksi. Kun vanhempien keskuudessa on yhteen hiileen puhaltava henki, se toivottavasti välittyy myös lasten keskuuteen kivana meininkinä ja sitoutumisena harrastukseen.

varainhankinta villasukat

Varainhankinta buu!

Mutta mikään ei poista sitä tuskastumisen tunnetta, kun kuulee uusista myyjäisistä tai muista. Se vaatii vaivaa ja kun harrastavat lapset ovat pieniä, jää se varainhankinta aikalailla vanhempien harteille. Pitää löytää aika leipomiselle eikä nuo tarvikkeetkaan aina ihan ilmaisia ole. Olen useamman kerran manannut, että mieluummin maksaisin vaikka isompaa kuukausimaksua jalkapalloharrastuksesta kuin repisin jostain aikaa mokkapaloille. Mutta laskua maksaessa kuitenkin kiitän itseäni siitä vaivasta, mitä olen jaksanut nähdä mokkapalojenkin eteen.

villasukat

Onneksi varainhankinnassakin voi vähän valita. Joulun myyjäisiin itse päätin neuloa sukkia, sitä kun teen kaikista mieluiten. Ne, joilla ei pysy puikot tai desimitta kourassa niin hyvin, suostuivat myymään ja joku taas otti leivontanakin vastaan ihan mielellään.

 

Onko mokkapalojen leipomiset tuttua puuhaa? Osallistutko varainhankintaan mielelläsi vai valitsetko mieluummin isommat kuukausimaksut?

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X