sormustin - Banneri

Tänä jouluna minua on tontuttanut. Iloiset ja vekkulit tontut puuhineen kuuluvat erityisesti lasten jouluun. Valmistinkin lasten pehmohiirille, jotka ovat seikkailleet joulukalenterina meillä joka yö, tonttulakitkin – ohje oikean kokoiseen lelun tonttulakkiin löytyy täältä.  Nyt askartelimme esikoisen kanssa muutamat hapsupartaiset tontut joulukuuseen. Tämä askartelu sopii myös lapsen kanssa tehtäväksi – aikuiselle jää vain kuumaliiman käyttö (näitä tonttuja tein myös ykkösluokkalaisten oppilaideni kanssa). Nämä tontut valmistuvat vaikka liukuhihnalta paketin päälle, ei mene montaa minuuttia!

tonttu langasta kuusenkoriste

Näin valmistuu lanka-tonttu

Tarvitset

hapsuuntuvaa makrameelankaa, esim. Minimop (voit käyttää myös ohuempia tavallisia lankoja, mutta silloin lankaa tarvitsee partaan vain useamman)

neulosputkea (leveys n. 3 cm)

puuhelmi tai puuunappi

kuumaliimaa

lankaa

 

Leikkaa 10-15 20-25 cm mittaista lankaa paksusta, hapsuuntuvasta langasta. Jos käytät ohuempaa lankaa, leikkaa lankoja enemmän. Solmi langat keskeltä yhdellä langalla yhteen tiukalla solmulla. Kampaa tai harjaa langat auki.

tonttu ohje

Leikkaa neulosputkesta n. 8 cm korkea pätkä. Taita putken toinen pää putken sisälle ja aseta taitettu pää lankahapsujen solmukohdan päälle. Kiinnitä kuumaliimalla. Lisää nenä tonttulakin alle. Solmi neulosputken pää langalla. Tonttu on valmis!

tonttu ohje

15 sekunnin reels-video tontun valmistuksesta löytyy täältä:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anni Ignatius – käsityöt (@sormustin) jakama julkaisu

Tontut kuuseen ja jalat ylös

Joulusta puhuttaessa usein puhutaan myös joulukiireistä ja -stressistä. Tänä vuonna olen oikein nautiskellut kaikista jouluvalmisteluista ja paketoinneista. Olen laskenut rimaa ja lähettänyt vain ihan muutamat joulukortin enkä viittäkymmentä niin kuin edellisvuosina. Piparit ja jouluruuat ostan valmiina. Olen oppilaideni kanssa nautiskellut jouluaskarteluista ja tavallisesta opiskelusta, sillä korona perui joulujuhlat – niistäkään ei siis tarvitse stressata, kuinka ihanaa, kun juhlienjärjestelykiireitä ei ole ja voi vain nauttia joululauluista ja kiireettömyydestä. Ostin kirppisryhmästä muovikuusen kahdella eurolla, jotta kuusen voi koristella ajoissa (aloitin kuusesta nauttimisen jo marraskuussa) ja vain nauttia joulun tunnelmasta koko joulukuun edestä. Kun nautiskelulle varaa aikaa, ei kaikki jännitys ja odotukset lataudu yhteen päivään. Kuinka levollista.

tonttu-joulukoristeet

Siispä tontut kuuseen, jouluradio päälle, vielä vähän siivousjuttuja ja sitten lomatunnelmiin, sillä joulutunnelmissa olen viihtynyt jo hyvän tovin!

Haluatko seurata tarkemmin jouluvalmistelujani ja kässäjuttujani? Ota sormustin seurantaan instagramissa ja facebookissa! 

 

Ihanaa neljättä adventtia!

Anni

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X