sormustin - Banneri

Viime lauantaina kävelin jätteiden kierrätyspisteelle viemään kartongit sun muut kierrätykseen. Kiinnitin huomiota hyvin ysärihenkiseen valaisimen lasikupuun, joka oli lasinkeräysastian päällä – lasikupu oli liian iso lasinkeräysastian reikään ja siksi varmaan jäänyt astian päälle odottelemaan roskakuskia. Heti keksin, miten tuunaisin lasikuvun – soodamaali sopisi siihen täydellisesti – mutta en jaksanut ottaa lasia mukaan kävelylle varottavaksi. Lasi jäi vaivaamaan tuunaajamieltäni ja illalla oli pakko kaartaa uudelleen kierrätyspisteelle. Tästä tulisi mainio lautanen pöydällä säilytettäville hedelmille!

soodamaalaus tuunaus
lasikupu

Lähtötilanne oli tämä.

Mikä ihmeen soodamaali?

En ollut kuullutkaan soodamaalista kunnes aloin kiinnittää soodamaalituunauksiin huomiota eri käsityökanavissa. Ihastuin mm. Madam B.C -blogin ruukkutuunauksiin. Soodamaali on simppelisti maalia, johon on sotkettu soodaa. Itse kaadoin muovikannelle akryylimaalia ja sekoitin siihen teelusikallinen kerrallaan ruokasoodaa, kunnes koostumus oli kiva. Sooda tekee maalista rosoista ja näin lopputulos on mukavan rustiikkinen.

soodamaali

Lamppu-lautasen- alapuolen maalasin pinkillä soodamaalisekoituksella ja sisäpuolen valkoisella. Kokeilin maalaamiseen sivellintä, mutta parhaiten toimi mielestäni superlonin palanen, jolla töpötin maalin lasiin. Molempiin puoliin laitoin maalia kaksi kerrosta.

soodamaalaus soodamaalaus

Tuunaaminen lisää käyttöikää

Vaatteiden ja muidenkin tavaroiden kohdalla sanotaan, että tavara on sitä ekologisempi, mitä pidempään se on käytössä. Tällä lasikupu-tuunauksella sain käyttöikää toisen jo roskikselle hylkäämälle tuotteelle. Lisäksi sain tyylikkään lautasen hedelmille – tähän asti hedelmät ovat olleet vähän liian syvässä astiassa, jonka pohjalle helposti unohtuu joku mandariini mätänemään. Nyt hedelmät pysyvät näkösällä. Eikä astian pohjassa oleva reikä haittaa yhtään. Tämä on kyllä tosi kiva tuunaus, vaikka itse niin sanonkin.

soodamaali tuunaus tarjoiluastia

Joko sulle soodamaali oli tuttu juttu? Millaisia tavaroita olet maalannut soodamaalilla?

 

Anni

instagram / facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anni Ignatius

Anni Ignatius

Käsillä tekemiseen hurahtanut äiti, opettaja, haaveilija ja ideapankki. Jos sen voi tehdä itse, itse sen myös teen.

Arkisto

X