Kahden lapsen äiti Pauliina, 28, Pori

Teksti Toimitus
Äidin oma päivä -finalisti

Äidin oma päivä -finalistiMinulla on takanani todella rankat ajat. Reilut kaksi vuotta sitten äitini sairastui 49-vuotiaana parantumattomaan aivokasvaimeen. Aloin odottaa toista lastani melkein samaan aikaan, ja raskautta varjosti koko ajan tieto siitä, että yhteistä aikaa äidin kanssa ei ole paljon. Lisäksi sain potkut töistäni, kun raskauteni alkoi näkyä.

2016 heinäkuussa syntyi toinen lapsemme, joka ei nukkunut ensimmäiseen vuoteen lainkaan. Hän huusi yötä päivää, ja häntä piti kantaa koko ajan. Lopulta syy itkuisuudelle selvisi, sillä vauvalla oli maitoallergia. Myöhemmin häneltä on löydetty myös muita allergioita. Äitini joutui lisäksi tässä vaiheessa saattohoitoon. Hän nukkui pois 22.3.2017.

Lapsemme sairastivat lisäksi koko kevään siihen asti, että heidän korvansa putkitettiin. Rahamme olivat todella tiukilla, kun olin hoitovapaalla ja puolen vuoden sisään kodistamme hajosi öljypoltin, keskuspölynimuri, auto, hella ja talon ilmastointi.

Hiuksiani on viimeksi leikattu joskus keväällä, ja latvat ovat kamalat sekä juurikasvu valtava. En ole myöskään jaksanut samalla tavalla pitää itsestäni huolta, kuin ennen jaksoin. Tämä Äidin oma päivä tulisi todellakin tarpeeseen.”

Palaa äänestykseen.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä