Kahden lapsen äiti Yasemin, 29, Helsinki

Teksti Toimitus
Äidin oma päivä -finalisti

Äidin oma päivä -finalistiOlen 29-vuotias entinen kilpaurheilija. Kilpailin vielä 2012 fitnesissä ja voitin Suomen mestaruuden sekä kaikkien sarjojen mestaruuden. Lisäksi olin MM-kisoissa 11. sijalla (24 kilpailijaa).

Vuonna 2012 kilpailujen jälkeen päätin panostaa 110 prosenttisesti tuleviin kisoihin ja treenasin ja söin kuin ammattilaiset. Lopuksi aloitin kilpailuun valmistavan ”kisadieetin”. Ehdin olla dieetillä 2 kk, kun aloin ihmetellä, miksei homma etene. Pidimme palaverin valmentajan kanssa ja päädyimme hiilihydraattitankkaukseen. Kävin hakemassa kaupasta ”nopeita hiilihydraatteja” kuten; hilloa ja vaaleaa paahtoleipää yms. Samalla mieleeni juolahti ajatus raskaustestistä (vaikka käytin ehkäisypillereitä!). Kävin hakemassa testin ja tein sen kyseisen kauppakeskuksen vessassa.

Tuloksena oli kaksi punaista viivaa! Siinä mä istuin suu auki pöntöllä ja ensimmäinen ajatus oli,  että ”mitäs nyt?!” Kävin siinä hetkessä läpi koko elämäni ja mahdollisen tulevaisuuden. Menin ihan lukkoon, enkä tiennyt enää, missä mennään ja mitä seuraavaksi. Olin todella hämmentynyt ja kuin ”kehoni ulkopuolella”. Itkin, onnesta ja pelosta. Soitin poikaystävälleni ja päätimme käydä vielä lääkärissä asian varmistamiseksi.

Kahden viikon jälkeen asiat olivat paljon selkeämpiä ja aloin järjestellä elämääni – ei enää fitnessin vaan pienokaisen ehdoilla. Jatkoin tietysti treenaamista, koska pystyin, ja se oli hyväksi minulle ja vauvalle. Vuonna 2015 saimme esikoisemme ja vuonna 2016 kuopuksen. Fitness antoi ja opetti paljon, mutta nämä kaksi pienokaista monin kerroin vielä enemmän.

Tietysti kahden pikkulapsen, huushollin ja parisuhteen hoitaminen vie usein kaiken energian, eikä aikaa jää itsestään huolehtimiseen. En edes ehdi meikata päivittäin. Olen pistänyt itseni prioriteettijonon päähän ja tiedän, että jossain vaiheessa tilanne helpottaa, mutta viiteen vuoteen en ole käynyt missään. Pieni hemmottelupäivä olisi taivaallista.

Palaa takaisin äänestykseen ja äänestä suosikkiäitiäsi!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä