Äidin oma päivä -finalisti: Pienen tytön äiti Minna, 30, Porvoo

Teksti Toimitus
Äidin oma päivä -finalisti
Äidin oma päivä -finalisti Minna

”Olen pian vuoden ikäisen esikoistyttären äiti Porvoosta. Tyttäremme syntyi toukokuun alussa 2017, ja pääsimme äitienpäivänä kotiin synnytyslaitokselta. Tuona samana päivänä alkoi tyttäremme taistelu ja  meidän vanhempien epätietoisuus ja suru siitä, miksi lapsi itkee ja selkeästi kärsii koko ajan. Ensimmäiset kuukaudet vauva nukkui yössä 3-4 tuntia, ja nekin pätkissä ja pystyasennossa jommankumman sylissä. Kesti aikansa, ennen kuin syyksi paljastui refluksi.

Vauvan rankka alku sairastutti myös minut, sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja paniikkihäiriöön. Vuoden aikana taistelu omasta hyvinvoinnista ja vauvan hyvinvoinnista on ollut todella rankkaa, ja se on syönyt paljon ihmisisuhteita sekä omaa itseluottamusta äitinä, vanhempana. Hiljalleen oma olo on kohtentunut, ja tyttäremme refluksi rauhoittunut. Kävin kuukausi sitten ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen kasvohoidossa. Itkin koko hoidon ajan, sillä tuntui hyvälle, että juuri minua varten joku tekee kaiken tämän.

Toivoisin pääseväni muuttumispäivään hakemaan uutta virtaa, energiaa ja pirteyttä itselle sekä hakemaan elinvoimaista äitiä tyttärelleni myös ulkoisesti. Lisäksi oma tarinani olisi ihana jakaa lukijoille.”

Palaa takaisin äänestykseen!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä