Yhden lapsen äiti Sarita, 30, Tampere

Teksti Toimitus
Äidin oma päivä -finalisti

Äidin oma päivä -finalistiMinulla on mies ja 4-vuotias tytär. Mieheni työskentelee Sodankylässä ja opiskelee Helsingissä. Minä ja tytär asumme Tampereella, missä on perheemme koti ja minun työpaikkani. Kaikki ystävämme ja sukulaisemme asuvat Turussa.

Olemme 4 vuoden aikana joutuneet muuttamaan töiden perässä niin usein, etten jaksa laskea. Kaupunkeja on käyty läpi neljä koko perheen voimin. Nykyisellään pyöritän arkea lähes täysin yksin ilman tukiverkkoa. Olen aina joko töissä, kuskaamassa lasta harrastuksiin, laittamassa ruokaa, pyykkäämässä tai siivoamassa. Minulla on harvoin aikaa edes ajatella itseäni.

Kuukausi sitten menin isoon leikkaukseen, joka pakotti pysähtymään ja hyppäämään hetkeksi oravanpyörästä. Nyt olen keskittynyt parantumiseen. Olen pyörittänyt arkea yksin kuitenkin myös toipuessani, koska armeijan leivissä oleva mieheni pääsee kotiin todella harvoin. Hän ei voi vaihtaa työpaikkaa ilman, että joutuu irtisanoutumaan ja maksamaan valtiolle sakkoa 10 000 euroa. Olisi ihanaa jos saisin edes pienen hetken rentoutua ilman, että tarvitsisi olla vastuussa kaikesta ja miettiä vain hommaa, joka pitää hoitaa seuraavaksi, jottei arki kaadu päälle.

Palaa takaisin äänestykseen ja äänestä suosikkiäitiäsi!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä