miten lapsi pääsisi eroon lääkäripelosta?

  • Viestiketjun aloittaja a
  • Ensimmäinen viesti
tämä auttoi meillä
Alkuperäinen kirjoittaja a:
apua, aina huutaa ja rimpuilee kun joutuu lääkäriin, ikää 11 kk.

Meillä auttoi lääkäripelkoon,kun kotiin ostettiin leikki-lääkärinvälineet (stetoskooppi,korvaankatsomis-laite ym.)ja niillä kotona harjoiteltiin.Sillain,että lapsikin sai niillä tutkia aikuista.
 
xx
no ei noin pientä voi vielä oikein "opettaa", niin kuin vähän isompaa.Tuohon ikään kuuluu kammo kiinni pitämisestä yms.

Mut meillä auttoi kun korvakuumemittarilla leikittiin, eli katsottiin pikaisesti korvaan ja kehuttiin kovasti, sitten sai itse katsoa äidin korvaan jne (ikää 1v3kk). Siiten myös ne leikkilääkärivälineet voi kokeilla
 
Meillä poika rupes aikoinaan huutamaan ihan hulluna aina ku lekurin näkikin(jouduttu korvien ja keuhkojen takia aikoinaan ramppaamaan usein lekuris)
Pojan lekuripelko loppu siihen,kun omalääkärimme vaihtui ja uusi lekuri tiesi pojan kammosta ja kutsuessaan sisään oli heittäny lekuritakin pois ja poika ei kammonnu ollenkaan :D
 
Saraldo
Aika auttaa. Tuon ikäiselle on aika mahdotonta puhua "järkeä" ja se kiinnipitäminen on tosiaan kaikkein pahinta. Mutta koita nyt tutkia korvia ilman, että pidetään päästä kiinni... Meillekin ostettiin nuo lääkärivälineet ja niistä oli kyllä hiukan apua. Seuraavalla kerralla otettiin oma stetoskooppi lääkäriin mukaan ja lääkäri oli heti juonessa mukana. Sillä kerralla tyttö suostui ekan kerran keuhkojen kuunteluun ilman hirveää huutoa.
 

Yhteistyössä