Toksoplasmoosi ja raskaus

  • Viestiketjun aloittaja rv30+3
  • Ensimmäinen viesti
rv30+3
Tämä on aihe josta jaksan aina ja aina vaan panikoida. Olen raskausviikolla 30 ja kävin tänään äitini luona, jossa on kaksi ulkokissaa. Kissarakkaana ihmisenä silittelin niitä kovastikin ja tämän jälkeen tuli kahvipöydässä vedettyä paljain käsin leipää, pullaa, keksejä sun muuta... Nyt vasta kotiin tultuani tajusin etten pessyt käsiäni kissojen silittelyn ja syömisen välillä. Onko tästä mahdollista saada toksoplasmatartunta?

Uskon että monia varmasti tämä panikoimiseni naurattaa, mutta koitetaan pysyä asiallisina jookos. :)
 
järki käteen
Jos panikoit, niin voisit vaikka sitten lopettaa myös lihan syönnin, siitä on toksoplasmoosia. Äläkä vaan sit koskaan mne ulos ja kosketa vaikka maata tai kukkia.
 
Tiedän tunteen... mutta tuskin silittelystä tautia saa, ennemminkin jos koskee ulkokissojen jätöksiin. Ymmärtääkseni? Joka tapauksessa mahdollisuus on pieni, joten ole rauhallisin mielin. Jos jotain oireita tulee, niin sitten ota yhteys neuvolaan.
 
alkuper
Kiitos rássi asiallisesta vastauksesta! :) Näin ajattelin itsekin että eiköhän riski saada tartunta ole hyvin hyvin pieni, mutta minkäs mahdat kun tämä raskaus on tehnyt musta ihan hysteerisen.
 
"Kätilö"
Olen tehnyt kätilön työtä yliopistosairaalassa 12v, satoja toksoplasmaepäilyjä hoitanut, ainoastaan YKSI todellinen tartunta on omalle uralleni sattunut. Eli verrattain harvinainen. Toki yksilötasolla kurja ja hankala juttu, sille yhdelle.
 

Yhteistyössä