Lapsi 21.12.2016 Päivitetty 29.11.2021

6 helppokäyttöistä ja kivaa sovellusta lapsille

Opettavaiset ja helppokäyttöiset lapsille tehdyt sovellukset ovat välillä kullanarvoinen apu vaikkapa pienen potilaan viihdykkeenä. Listasimme kuusi kivaa appsia – mukana myös monta kotimaista!

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
iStock

1. Pikku Kakkonenp2sovellus2

Pikku Kakkosen sovellus on jaettu pienemmille sopivaan leikkipintaan ja isompia kiinnostaviin minipeleihin. Leikkipinnassa lapsi voi tutkia ja leikkiä omaan tahtiinsa, minipelit taas tuovat leikkiin vauhdikkuutta ja uusia haasteita.

Pikku Kakkosen sovellus uudistui marraskuun 2016 lopussa. Jos käytössäsi on sovelluksen vanha versio, päivitä se ja saat uudet sisällöt käyttöösi.

Ladattavissa iOS- ja Android -laitteille, ilmainen.

2. Pikkulihappy2muokattu

Pikkuli on pieni lintu, joka seikkailee kotimaisen tv-sarjan lisäksi mobiilipeleissä. 3–6-vuotiaille sopivissa peleissä lapsi pääsee muun muassa värittämään, pelaamaan muistipeliä sekä musisoimaan.

Jokaisessa pelissä on mukana virtuaalinen tarrakirja, johon voi kerätä tarroja suorittamalla tehtäviä.

Ladattavissa iOS- ja Android-laitteille, osa peleistä ilmaisia, osa maksullisia (0,99–1,99 €).

3. Lola löytöretkellälola_loytoretkella_kuva1muo

Lola Pandan peliperheeseen kuuluvassa sanapelissä pelaaja etsii näytöltä esineitä tason mukaan vaihtelevien vihjeiden avulla. Ympäri maailmaa matkaavan Lolan seurassa lapsi pääsee tutustumaan eri maihin ja kulttuureihin.

3–8-vuotiaille sopivassa pelissä on kolme vaikeustasoa.

Ladattavissa iOS-, Android- ja Windows-laitteille. Ilmaiset koekäyttöversiot iPadille, iPhonelle ja Android-laitteille, muuten 2,99 €.

4. Kikattava Kakkiainenkikattava-kakkiainenmuokatt

Pikku Kakkosessakin hurmaava kotimainen animaatiosarja Kikattava Kakkiainen ilahduttaa fanejaan kolmella eri pelisovelluksella. Siinä missä musiikkimuistipeli houkuttelee tanssimaan ja kutituspeli nauramaan, matkimispelissä pääsee vääntelemään naamaansa mitä oudoimpiin ilmeisiin.

Pelit sopivat kaikenikäisille.

Ladattavissa iOS-laitteille, 2,99 €/peli.

5. Kapu Planetkapu-planetmuokattu

Kapu Toysin Planet-sovellus muistuttaa jo klassikoksi muodostunutta Kapun metsää, mutta kotoisten maisemien sijaan tässä seikkaillaan eri maanosissa. Maapalloa pyörittelemällä pelaaja sukeltaa planeettamme eri kolkkiin ja tutustuu eksoottisten eläinten elintapoihin.

Värikäs, mutta tunnelmaltaan rauhallinen peli soveltuu 2–5-vuotiaille.

Ladattavissa iOS- ja Android- ja Windows-laitteille, 1,99 €.

6. Nampa Holidaynampa-holiday_kaksplus3-00

Lomamatkaa simuloiva Nampa Holiday -sovellus sisältää kahdeksan minipeliä, joissa eläimet matkustavat ja pelaajat pääsevät valitsemaan muun muassa mieluisan matkustustavan, lomaohjelman ja sopivat matka-asut.

Helppokäyttöisessä pelissä ei pisteitä lasketa, ja se päättyy joka kerta riehakkaaseen discotanssiin. Nampa Designin 3–5-vuotiaille tarkoitetut pelit ovat suomalaisen Sara Vilkon suunnittelemia.

Ladattavissa iOS-laitteille, 2,99 €.

Lue myös:
Parhaat sovellukset lapsille
Äitien Tinder on täällä – Momzie-sovellus auttaa löytämään äitikavereita

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X