Lapsen kehitys 01.12.2017 Päivitetty 14.08.2019

Äitiyspakkauksesta kehitetty kilpailu ratkesi — voittajakeksintö auttaa vauvan unipulmissa

Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun tavoitteena on haastaa tekijöitä kehittämään ratkaisuja lasten ja vanhempien terveyden edistämiseksi. Voittajakeksinnöstä on apua vauvoille, joilla on nukahtamisongelmia.

Teksti
Maria Soininen

Äitiyspakkaus on suomalaisten ylpeydenaihe — ja keksijöiden inspiraationkohde: Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailu on ratkennut. Vaikka äitiyspakkauksesta ammentavan kilpailun nimi näyttää sanahirviöltä, sen idea on yksinkertainen: tavoitteena on löytää uusia keksintöjä, jotka edistäisivät lasten ja vanhempien terveyttä. Äitiyspakkaus on tehnyt tätä jo vuosikymmeniä. Kisan järjestäjinä toimivat Janssen Research & Development ja Johnson & Johnson Innovation yhteistyössä Sitran, Tekesin ja Teknologian tutkimuskeskuksen eli VTT:n kanssa.

Baby Box -kisan finaali pidettiin torstaina 30.11 kasvuyritystapahtuma Slushissa. Voittajaksi valikoitui yhdysvaltalainen startup-yhtiö Prapela, joka kehittää vauvan patjan alle tarkoitettua värinäteknologiaa. Patjan värinä rentouttaa vauvaa ja auttaa  nukuttamisongelmissa. Värinäpatjasta on apua myös koliikkivauvoille, keskosille ja sydämen vajaatoiminnasta kärsiville vastasyntyneille.

Suomalainenkin pääsi finaaliin

Toiseksi tuli virolainen CallMidwife.com, joka on sovellus vauvaa odottaville vanhemmille. Sovelluksen avulla voi seurata raskauden etenemistä ja saada asianmukaisia kotihoito-ohjeita. Kolmantena palkittiin skotlantilainen startup iDE8 Ltd, joka kehittää laitetta vauvojen ja taaperoiden diabeteksen havaitsemiseen: kertakäyttöisellä laitteella voi havaita lapsen kohonneen glukoosi- ja ketonitason.

Finaaliin pääsi myös yksi suomalainen startup, Kuura Health, joka kehittää tekoälyä ja kliinistä tietoa hyödyntävää digitaalista alustaa auttamaan vanhemmuuteen ja lasten terveyteen liittyvissä pulmissa.

Finaaliin valittiin 7 kilpailijaa 135 hakijan joukosta. Hakijoita oli eniten Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta, mutta mukana oli osallistujia myös Aasiasta, Australiasta ja Etelä-Amerikasta. Voittajan valinneeseen viisihenkiseen tuomaristoon kuuluivat muun muassa M&M Partners -partneri ja Tekesin Terveyttä biteistä -ohjelman johtoryhmän jäsen Harry Brade, Husin kehittämisjohtaja Visa Honkanen sekä kätilö ja terveydenhoitaja Krista Laakso Terveydenhoitajaliitosta.

Lähde: Janssen.com

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X