Lapsen kehitys 10.06.2016 Päivitetty 20.10.2021

Joulutorttu kengässä ja tuoksukynttilä maitopurkissa – Näin lapset piilottavat omaisuuttasi

Kun lapsi sanoo pankkikorttisi olevan television sisällä ja tietokonehiiren olevan nukkumassa tulostimessa, hän voi hyvinkin puhua totta. Tässä pari vinkkiä, mistä voit etsiä omaisuuttasi.

Teksti
Toimitus
Kuvat
123RF
2 kommenttia

”Kahvikupistani löytyy milloin mitäkin pikkuesineitä tai -leluja, ja varsinkin, jos kahvia on vielä jäljellä. Lisäksi tyttö ryöstää sukkia barbeille merenneidon pyrstöiksi.”

”Hiusharjani löytyi pesukoneesta puhtaan pyykin seasta, jonne poika oli sen tiputtanut. Ihmettelinkin koneesta kuuluvaa kolinaa.”

”Kissanhiekkalaatikosta löytyy vähän väliä vaikka mitä aarteita. Lompakostani häviävät kolikot pojan säästöpossuun.”

”Ihmettelin, minne bonuskorttini katoavat. Sitten näin, kun poikani tunki niitä seinänrakoon. Nosti kuulemma rahaa. Sinne jäivät.”

”Kerran vaatekaupassa annoin lapselle autonavaimet leikkikaluksi. Kaupasta lähtiessä iski paniikki, kun avaimet olivat hävinneet. Ne löytyivät farkkunipun välistä.”

Lue myös: Näin meillä: Lapsen hassuin ja hämmentävin leikki
Keskustele: Mihin voi reilu vuoden ikäinen lapsi piilottaa sormuksen?

Lompakkonäpistys vai lapsen piiloleikki?

”Poikani piilotti rahapussini kattilaan, jota käytän harvoin. Ehdin jo kuolettaa kaikki kortit, kunnes rahapussi yhtenä päivänä löytyi.”

”Lapsen rakkain unilelupupu katosi, ja sitä etsittiin pitkään kaikkialta. Nelisen vuotta myöhemmin se löytyi kangaslaatikosta mummolasta. Lapsi oli itse piilottanut sen sinne.”

”Etsin pankkitunnuksiani monta päivää, kunnes päätin hakea uudet pankista. Kun palasin kotiin, ne löytyivät heti sohvatyynyjen välistä.”

”Löysin maitopurkista tuoksukynttilän. Olinkin ihmetellyt maidon outoa makua.”

”Viime kesänä lapset lähtivät isälleen lomailemaan. Jossain vaiheessa tajusin, että kaukosäädintä ei löydy mistään. Löytyihän se lopulta, nimittäin viikon päästä, kun lapset palasivat kotiin. Esikoinen oli tomerana poikana pakannut sen kassiin isälle lähtiessään.”

”Puhelimeni häviää säännöllisesti. Viimeksi se löytyi pyyhelaatikosta, kun pyysin Facebookin kautta kaveriani soittamaan siihen.”

”Piilotin lapsena kotiavaimet tyhjään kaakaopurkkiin ja unohdin autuaasti koko asian. Sen seurauksena vaihdettiin lukot. Maksajana oli ala-asteeni, jonne äiti lähetti vihaisen kirjeen, ettei lapselle uskalla edes avaimia antaa mukaan kouluun. Avaimet löytyivät kaakaopurkista myöhemmin, mutta en uskaltanut kertoa siitä äidille.”

”Kotiavaimet olivat kadonneet, ja juoksin pitkin kämppää. Koska olimme jo myöhässä, päätin juoda mehua. Se kannatti, sillä avaimet olivat jääkaapissa.”

”Poika piilotti puhelimeni lattiakaiuttimeen. Koitin onkia sitä kaiuttimen reiästä, ja käteni jäi jumiin. Sain käden pois, mutta mukana tuli muoviputki käden ympärille juuttuneena. Tarvittiin peltisakset, että pääsin pois pinteestä.”

Lue myös: Näin meillä: lue lasten pahimmat möläytykset

Kortit löytää purkamalla television

”Kerran oli hukassa koko poika. Tuli liian hiljaista, ja aloimme etsiä häntä. Yhtäkkiä takan luukku avautui, ja siellä kaksivuotiaamme onnellisena hihitteli. Tuli kylpyilta.”

”Esikoinen piilotti joulutortun isänsä pitkävartiseen työkenkään.”

”Prepaid-kännykkäni katosi. Ei auttanut siihen soittaminenkaan, koska se oli äänettömällä. Kännykkä löytyi miehen vaelluskengästä viisi vuotta myöhemmin.”

”Kun kysyimme pojalta, mihin hän on laittanut korttini lompakostani, hän näytti telkkaria. Sieltä ne löytyivät, kun purimme telkkarin.”

”Tietokoneen irrallinen hiiri oli kadonnut. Etsiessäni sitä mutisin itsekseni, että missähän se hiiri mahtaa olla. Siihen kaksivuotias tuumi huolettomasti, että ’se taisi mennä nukkumaan’. Mieleeni juolahti kysyä, että ’missähän se hiiri mahtaa nukkua?’. Lapsi avasi tulostimen luukun ja julisti: ’No täällä!’.”

”Kasa likaista pyykkiä hävisi ja löytyi pyykkikoneesta pyörimästä.”

”Pesukoneessa tutti, sandaali ja nokkamuki. Isin työkalukaapissa nätti rivistö äidin kosteusvoiteita ja huulikiiltoja. Vessanpöntössä wc-paperirulla ja hiuspinni. Keitettyjä makaroneja ängettynä leluautojen kyytiin. Terveisin kaksivuotias.”

Lähde: Kaksplussan lukijat.

Lue: Lapsi yllätti kesken seksin, lue vanhempien kootut selitykset!

Kommentit (2)

3v pikku vesseli touhusi kylppärissä ja tuli sanomaan äidilleen että pyykit on pesty ja kori on tyhjä. Äiti meni pahojen aavistusten kanssa kylppäriin. Pyykkejä ei ollut missään. poika selitti että oli tiputellut vaatteet yksitellen vessan pönttöön ja vetänyt vessan. Ei ollut pyykki ei!

Parivuotiaalta katosi keväällä toinen kenkä. Olimme mökillä koko kesän, ja kun syksyllä tyhjensin puuhellan vesisäiliön, kenkä löytyi sieltä moneen kertaan keitettynä. Koko kesän olimme pesseet astiat käyttäen tätä ”kenkävettä”.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X