Lapsen kehitys 01.01.2022 Päivitetty 24.01.2022

Se huuto, kun julma äiti keitti kasvikset elävältä – 15 uhmaraivaria ruokapöydässä

Kaksplussan lukijat jakavat jälleen huvittavimmat kokemuksensa. ”Leikkasin juuston reiän pois, kun maistui kuulemma pahalta.”

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Ruokapöytä, tuo suurenmoisten ja räiskyvimpien uhmakohtausten areena. Kuka tahansa uhmaikäisen vanhempi tietää, että kiukku saadaan aikaiseksi mitä kummallisimmista asioista.

Lue myös: Tarjoilija, keitossani on puskia! Lasten 25 hauskinta kommenttia ruokapöydässä

Tämä raivarikooste on jatko-osa kesällä 2021 julkaistulle artikkelille, jossa lukijat kertovat kokemuksiaan uhmaikäisen raivareista ruokailutilanteissa.

Lusikat jakoon

”Tytär noin 2-vuotiaana huusi naama punaisena ’haalukkaa’, kun annoin lusikan. Lopulta ojensin haarukan ja katsoin, kun hän koetti syödä sillä puuroa.”

”Poika lusikoi ruokaa lusikka nurinpäin eli se kuppipuoli alaspäin. Käänsin lusikan oikeinpäin, ja sen jälkeen siivosinkin lautasen palaset ja ruuat lattialta.”

Lue myös: Uhmaikä on syvältä, mutta ainakin siitä jää parhaat tarinat – ”Lapsi sai kohtauksen, kun en antanut syödä ruuvimeisselillä”

”Kolmevuotias tyttöni söi puuroa. Annoin lusikan, ja hän alkoi huutaa, että isompi lusikka. Tarjosin isompaa, mutta ei kelvannut sekään. Ystäväni oli meillä, ja hän kuuli kaiken. Hän haki kauhan ja antoi sen tytölle. Tyttö meni hiljaiseksi, ja sitten jo kelpasi lusikka.”

”2,5-vuotias suuttui, kun iskä sekoitti kuumaa puuroa lusikalla. Onneksi leppyi, kun otettiin sekoitus pois pyöräyttämällä lusikkaa vastakkaiseen suuntaan.”

Epäonnistunut jälkiruoka

”Uhmis raivostui, kun jäätelössä oli väärän väriset raidat.”

”Lapsen isoisä toi kauppalistalla olleen kermavaahdon ponnekaasupullossa. Vastaavaa ei ollut meidän huushollissa ennen nähty. Ai että, kun se huuto jatkui vielä seuraavana päivänäkin, kun ’äiti laittoi pannukakun päälle saippuaa’.”

”Pari vuotta sitten lapseni heitti minua auton takapenkiltä kengällä. Raivarin aiheena oli pääsiäismuna.

Kun äiti koiranmakkaraa söi

”Kun poikani oli 3-vuotias, hän itki jalkojeni juuressa sydäntäsärkevästi, koska julma äiti ensin riisui keittojuurekset kuorimalla ’ihan napalleen’, ja perään vielä surmasi nuo raasut laittamalla ne kiehuvaan veteen.”

”Leikkasin juuston reiän pois, kun maistui kuulemma pahalta.”

3-vuotias poikani sai järkyttävät itkuraivarit, kun otin jääkaapista maksamakkaraa. Hän luuli sitä koiranmakkarapötköksi. Meillä ei ole koiraa, mutta poikani tykkää ihastella kauppareissuilla koiranmakkarapötköjä, jotka näyttävät samalta.”

Lue myös: Raivokohtaus uhmaiässä: ”Suuttui varjolleen” + 29 musertavaa pettymystä herkässä ikävaiheessa!

Muotoseikkoja

”Tarjosin mandariinia lohkoina. Lapseni yritti itku silmässä laittaa lohkoja takaisin kiinni toisiinsa. Kun ei siinä onnistunut, otti hän uuden ja irrotti lohkot hymyssä suin itse.”

”Tytär oli noin 3-vuotias, kun hän sai raivarit väärän muotoisesta leivästä. Leikkasin ruispalan kulmittain kolmioiksi, kuten hän toivoi. Ongelma olikin lopulta se, että kolmiossa oli vain kolme kulmaa.”

”Grillimakkara oli halkeillut grillissä. Lapsi itki, että ei syö retusta (rikkinäistä) makkaraa.”

”Vanhin lapsi suuttui parivuotiaana, kun leikkasin pullapalan puoliksi. Olisi pitänyt liimata…”

”Kun tyttäremme oli noin 5-vuotias, tuli kiistaa melkein kaikesta. Jos voitelin leivän, ei ollut hyvä, jos en voidellut, sekään ei kelvannut. Kysyin sitten, että onko ongelma se, että et tiedä, oletko iso vai pieni tyttö. Tytär nyyhkäisi ja nyökkäsi. Sen jälkeen helpotti, hän tuli kuulluksi.”

Lue myös: 25 x parhaat ruokaraivarit uhmaiässä – se draama, kun äiti sekoitti puuroa väärään suuntaan

Kommentit (1)

Algerialais syntyinen sanoi kerran,täällä saadaann maksakirroosi viinasta Algeriassa liian mausteisesta ruuasta,joten miettikää tarkasti kannattaako aloittaa pienenä,mielestäni ei.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X