Lapsi 16.03.2023 Päivitetty 26.06.2023

”Pelkäsi omaa luurankoaan” ja 4 muuta syytä nukkumaanmenon itkukohtaukselle

Onkos teillä ollut samanlaisia kokemuksia?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Joskus pieniä väsyttää niin paljon, etteivät he oikein jaksaisi nukkuakaan. Ja sen saavat tuta vanhemmat, jotka yrittävät nukuttaa heitä!

Toisaalta uhmaikäiset lapset testailevat rajojaan kaikkien arkisten rutiinien, mukaan lukien ruokailutilanteiden ja nukkumaanmenon yhteydessä.

Kaksplussan lukijat jakavat huvittavat muistonsa ilta-aikaan ajoittuvista itku- ja kiukkukohtauksista.

Parempaakin tekemistä

”3-vuotias suuttui, kun en antanut hänelle lupaa tuijottaa ledituikkuja kokonaista yötä.”

Sisäinen uhka

”3-vuotiaana poikani ei uskaltanut nukahtaa, koska hän pelkäsi omaa luurankoaan.”

Lue myös: Professori kommentoi, mikä piilee lapsen hassun pelon taustalla

Väkivaltainen toive

”Meidän tytöllä oli 3-vuotiaana iltaisin kovin paha mieli, kun äiti antoi hyvänyönpusun. Jujuna oli nimittäin se, ettei päätä saanut tuoda lähelle häntä, joten pää olisi pitänyt irrottaa. En osannut vastata lapseni vaatimuksiin. Onneksi nukkumatti tuli nopeasti…”

Tarvikkeet kuntoon

”4-vuotias lapsenlapseni oli ekaa kertaa mummun luona yökylässä. Nukkumaan mennessä hän nosti metelin, koska hän olisi halunnut pussilakanan, jossa olisi pupun kuva – aivan niin kuin kotona. Suostuttelun jälkeen hän lopulta otti lakanan, jossa oli sinistä. Sininen oli kuulemma hyvä väri. Sitä ennen hän oli tietysti plarannut läpi mummun liinavaatteet. Mieheni meni halpaan ja sanoi, että täytyy mennä ostamaan ne pupulakanat seuraavaa vierailua varten. Enpä suostunut moiseen!”

Lue myös: Näin taltutat lapsen ”iltavillit”

Kyllä, ei, kyllä, ei…

”Alle 2-vuotias lapseni nukkuu osan yöstä vieressäni. Hän sai hirveän kiukkukohtauksen siksi, ettei hän halunnut päälleen peittoa. Kun otin peiton pois, alkoi kiukuttelu siitä, että peitto pitää saada takaisin päälle. Kohta äidinkin peitto piti saada pois, sitten taas päälle ja niin edelleen. Lopulta lapsi heräsi aamuyöllä kello 3.36. Tätä kirjoittaessani kello näyttää 10.57 ja hän valvoo edelleen!”

Kokemukset on koottu Kaksplussan Facebook-sivulta.

Lue myös: ”Lapsi sai kohtauksen, kun en antanut syödä ruuvimeisselillä” – Uhmaikä on syvältä, mutta ainakin siitä jää parhaat tarinat

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X