Bloggaajien 12 ideaa: mitä tehdä lasten kanssa sadepäivänä?

Kokosimme bloggaajien vinkit sadepäivän puuhiin kotona lasten kanssa.

Teksti Toimitus
Helposti kivaa arkeen
Fantastic Playroom -blogin Ida-Lotan kiva askarteluidea on helppo paperinukketeatteri.

Kaipaatko leikkejä sadepäivään? 12 idean joukosta löydät leikkivinkkejä niin vauvoille, taaperoille kuin leikki-ikäisillekin.

1. Kotityöt taaperon kanssa

2-vuotiaasta on jo oikeasti apua kotitöissä, ja taaperon mielestä kodin puuhat äidin tai isän kanssa ovat parasta leikkiä. Kaunis karuselli -blogin Tanja vinkkaa, mihin kaikkiin kotihommiin taaperon saa kätevästi mukaan.

Lue myös: 5 vinkkiä: Näin pidät lapsiperheen kodin siistinä

2. Äidin ja lasten oma disco

Jos on väsyttävä päivä ja ulkona vielä huono ilma, mikään ei piristä niin kuin päiväbileet! Kotidisco on hauskoha sadepäivän leikkejä.

3. Kuka saa lorupussiin kurkistaa?

Laulu- ja lorupussi on takuuvarma vinkki riehuvien lasten taltuttamiseen.

4. Leikkejä sadepäivään: temppurata olohuoneeseen

Sadepäivän leikkejä: temppurata olohuoneeseenLapsia pitää kannustaa liikkumaan, mutta miten se onnistuu sadepäivänä kotona? No temppuradalla tietenkin! Kädenjälkiä sydämessä -blogin Nea näyttää, miten temppurata syntyy kotiin.

5. Helppoa vauva- ja taaperojumppaa

Vauvan ja taaperon kanssa jumppaaminen on ihanaa yhdessä tekemistä. Ei muuta kuin musiikki soimaan ja jumppaamaan!

6. Rauhallisia sadapäivän leikkejä: lukuhetki

Ihan pienenkin kanssa pystyy jo katselemaan kirjoja, ja yhteinen lukuhetki rauhoittaa mukavasti. JaninaCharlotta-blogin Janina kertoo heidän lukuhetkistään ja kirjasuosikeistaan.

 7. Lapset kokkeina

Maistuisiko ruoka lapsille paremmin, jos he saisivat itse päättää ja ideoida, mitä syödään? Yli pyykkivuorten -blogin Hannan perheessä on kokeiltu kokkaamista Neljän tähden illallinen -tv-ohjelman tyyliin.

Lue myös: 10 parasta arkiruokaa

8. Sadepäivän leikkejä: leikitään kauppaa

Kauppaleikin muistaa jokainen varmasti omasta lapsuudestaankin! Lasten tapaan -blogin Tiia on tehnyt lapsille oman ”kioskin” – katso blogista kivat ideat kauppaleikkiin rahoineen!

9. Vauvan värikylpy omassa kylppärissä

sadepäivän leikkejä: vauvan värikylpy kylpyhuoneessaVauvan värikylpyä varten ei tarvitse mennä omaa kylpyhuonetta edemmäs. Katso Leikillistä-blogista ohje sormivärimaalaukseen syötävillä sormiväreillä.

Lue myös: Näitä voit harrastaa vauvan kanssa – 10 kivaa ideaa

10. Nyt läträtään vedellä!

Vedellä läträäminen on lasten mielestä yleensä ihan parasta. Sängyn alla -blogin Petra kokosi 11 kivaa vesileikki-ideaa omassa kylppärissä toteutettaviksi.

Katso myös Leikillistä-blogin vesileikkivinkit!

11. Leivotaan keksejä

1-vuotiaankin voi jo ottaa mukaan leipomispuuhiin. Kun resepti on yksinkertainen, vanhemman hermot säästyvät! Tärkeää on tietysti, että apuri pääsee itse maistamaan lopputulosta. Mutsi ja murupullat -blogin Ida antaa taaperovarman leivontaohjeen, joka sopii yli 8-kuiselle lapselle.

12. Leikkejä sadepäivään: helppoa askartelua

PaperinukketeatteriKuulutko niihin vanhempiin, joiden mielestä askartelu on kyllä ihan kivaa, kunhan sitä ei tarvitse itse tehdä? Jos on tylsä päivä ja lapset kuitenkin kinuavat askartelua, kokeilkaa Fantastic Playroom -blogin Ida-Lotan ideaa paperinukketeatterista. Tosi helppo toteuttaa, ja mikä parasta, siitä riittää iloa pitkään!

Tutustu Kaksplussan koko blogiverkostoon

Lue myös: Mistä leikeistä 2-vuotias tykkää? 10 leikkiä, joista tulee heti jättihitti

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä