Ihon puhdistus ja hoito, kun imetys kuluttaa: Nämä 5 kauneusneuvoa Maryam Razavi sai ammattimeikkaajalta vauva-arkeen

Ihon puhdistus voi vaatia uusia rutiineja imettäessä. Vastikään vauvan saanut Maryam Razavi ja meikkaaja Keiku Borgström kertasivat imettävän äidin kauneusvinkit.

Teksti Minna Juti
Kuvat Kristiina Kurronen
Maryam Razavi synnytti esikoistyttärensä toukokuussa.
Maryam Razavi synnytti esikoistyttärensä toukokuussa. Keiku Borgström stailasi onnellisen äidin.

Malli ja stylisti Maryam Razavi, 38, määrittelee itsensä yleensä huolettomaksi ihonsa suhteen. Ihon puhdistukseen ja hoitoon on pikkuvauvan äitinä kuitenkin syytä muistaa erityisesti panostaa, vaikka Maryam ei muutenkaan tavallisesti suosi raskasta ehostusta.

– Ihanaa olla meikattavana pitkästä aikaa, Maryam huokaa, kun meikkaaja Keiku Borgström levittää varjostusta hänen poskilleen.

Maryam ja hänen muusikkopuolisonsa Leo Stillman, 29, saivat suloisen Celestia-vauvan toukokuun lopulla. Annan kansikuvaus on Maryamin ensimmäinen studiokuvaus sitten synnytyksen. Hän tulee studiolle vauvaa vaunuissa työntäen.

Lapsi on Maryamille hartaasti toivottu unelmien täyttymys, ja hän nauttii äitiydestä. Celestia saa toistaiseksi vain äidinmaitoa, ja Maryam imettää vauvaansa monta kertaa vuorokaudessa. Toistaiseksi pikkuinen on nukkunut hyvin. Öisin hän herää syömään pari kertaa.

Lue myös: Muusikko Leo Stillmanista isä – ”Karvat nousivat pystyyn kun tajusin, että enää se ei ole vain haave”

Maryam on usein ennenkin ollut Keiku Borgströmin meikattavana. Nyt Keiku loihtii Maryamille silmiä korostavan kuvausmeikin ja lupaa samalla miettiä ihon puhdistus- ja hoitovinkit imettävälle äidille. Keikulla itsellään on kolme lasta.

Keikun mielestä Maryam on yhtä säteilevän näköinen kuin aina ennenkin, mutta hän huomaa muutoksen Maryamin ihossa.

– Ihosi on selvästi paljon kuivempi kuin aikaisemmin, vaikka varmasti muistat juoda vettä enemmän kuin ennen, kun nyt imetät, Keiku sanoo.

Ihon puhdistus säännöllisellä kuorinnalla kuuluu Keikun imetysajan kauneusvinkkeihin. Hän säväyttää Maryamin kampausta wetlookilla.

Ihon puhdistus säännöllisellä kuorinnalla kuuluu Keikun imetysajan kauneusvinkkeihin. Hän säväyttää Maryamin kampausta wetlookilla.

Maryam kertookin heti, että aina imettämisen jälkeen häntä janottaa ja hän on yrittänyt juoda paljon, vähintään kaksi litraa vettä päivässä. Silti iho tuntuu tavanomaista kuivemmalta.

Maryamilla on atooppinen iho. Imettämisen takia hän ei voi käyttää lääkärin ennen raskautta määräämää lääkevoidetta, ja nyt ihottumaa on tullut silmäluomille. Lääkkeen sijaan hän levittää luomille apteekista ostamaansa rauhoittavaa voidetta.

– Käytän säännöllisesti seerumia, silmänympärysvoidetta ja päivävoidetta. En meikkaa paljon. Tarvittaessa laitan ripsiväriä, peiteväriä silmien alle ja vähän poskipunaa. En ole koskaan ollut huulipunatyyppi. Mieluummin kuin punaa laitan huulille vaikka Elisabeth Ardenin Eight Hour Cream -huulivoidetta.

Ihon puhdistus ja hoito: Keikun 5 vinkkiä Maryamille

  1. Muista juoda paljon vettä. Imetys lisää nesteen tarvetta.
  2. Ihonkuorinta esimerkiksi kerran viikossa puhdistaa ihoa myös imetysaikana, mutta sen jälkeen on kosteutettava hyvin. Käytä hellävaraista, ei hankaavaa kuorintaa. Lähes kaikissa päivittäistavarakaupan ihonhoitosarjoissa on kosteuttavia kangasnaamioita. Ne ovat edullisia, tehokkaita ja sopivat lisäkosteutukseksi kuorinnan jälkeen.
  3. Muista aurinkosuoja ympäri vuoden. Käytä päivävoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 25. Voide voi olla myös kevyesti sävyttävä, jolloin se tasoittaa ihon väriä mutta tuntuu meikkivoidetta kevyemmältä.
  4. Syö monipuolisesti ja riittävästi. Imettäminen kuluttaa energiaa. Vältä turhaa sokeria, niin iho pysyy kirkkaampana.
  5. Hyvä mieli on paras kauneusvinkki. Luota itseesi ja vauvaasi. Älä turhaan ahdistu muiden vaatimuksista ja mielipiteistä. Äitinä tiedät usein parhaiten, mikä on hyväksi sinulle ja lapsellesi.

Anna.fi: Maryam Razavi aavisti tulevansa myöhään äidiksi: ”Olen kaikissa asioissa elämässäni late bloomer”

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä