Vaatteet ja varusteet 26.04.2017 Päivitetty 21.08.2023

Näin lastenvaatteet menevät kaupaksi kirpputorilla – 8 vinkkiä

Kirppissääntö numero yksi: myy vain sellaista, mitä itsekin voisit ostaa. Siistikuntoiset lastenvaatteet ja -tarvikkeet käyvät kaupaksi, kunhan hinta on kohdillaan. Selkeästi järjestetty pöytä houkuttelee asiakkaita.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
OM-arkisto

”Ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun lähden kirpputoritapahtumasta kotiin lähes saman tavaramäärän kanssa. Sain tänään käteeni kolmen tunnin myynnistä reilun 20 euroa, mistä vähennetään 10 euron pöytämaksu”, Yli pyykkivuorten -blogin Hanna avautui kirppiskokemuksestaan taannoisessa postauksessaan.

Monet blogin lukijat ja Kaksplussan Facebook-seuraajat yhtyivät Hannan kokemukseen kirpputorimyynnin suosion hiipumisesta. Toiset taas kokivat, että tavara edelleen liikkuu kirpputoreilla, kunhan tietyt ehdot täyttyvät.

Kokeile kokoamiamme vinkkejä ennen kuin luovutat kirppistelyn suhteen!

1. Valitse sopiva ja suosittu kirpputori

Jos kauppaat lastenvaatteita tai leluja, ei kannata varata pöytää kirpputorilta, jossa myydään pääasiassa huonekaluja tai astioita.

Käy vilkaisemassa paikkaa ja myynnissä olevia tuotteita etukäteen, jotta näet, onko se tarkoituksiisi sopiva ja käykö kauppa vilkkaasti. Hyödynnä myös kavereiden kokemuksia.

Tässä ovat Suomen parhaat lastenvaatekirpputorit

2. Hinnoittele oikein

Liian korkea hinta on suurin syy sille, että tuote jää myymättä. Laita siis hinnat kohdilleen, mikäli oikeasti haluat päästä tavarasta eroon.

Muista, että ostajaa harvoin kiinnostaa käytetyn tavaran alkuperäinen hinta, eikä hän halua maksaa ylimääräistä tunnelisää, vaikka kyseessä olisikin ollut lapsesi lempilelu tai tärkeä vaate.

3. Myy ehjiä ja puhtaita vaatteita

Myy vain sellaista, mitä itsekin voisit ostaa. Kallis tai suosittu vaatemerkkikään ei auta, jos tuote on liian käytetty tai epäsiisti.

Jos tuotteessa on jotakin vähäistä vikaa, kuten parsittu reikä tai pieni tahra, ilmoita siitä ja huomioi asia hinnassa.

Näin paikkaat lasten farkut tyylikkäästi

Myy vuodenaikaan sopivia vaatteita ja varusteita. Esimerkiksi luistimet ja toppahaalarit menevät todennäköisesti paremmin kaupaksi syksyllä kuin kesän alussa.

Rikkinäiset tai pahasti nukkaantuneet vaatteet voi viedä esimerkiksi H&M:lle tai KappAhliin, josta ne toimitetaan asianmukaisesti joko uusiokäyttöön tai kierrätykseen.

4. Kauppaa merkkivaatteet FB-kirppiksillä

Tietyistä tämän hetken himoituimmista lastenvaatemerkeistä saa parhaimman hinnan juuri kyseisiin merkkeihin erikoistuneilla FB-kirppiksillä.

Jos haluat maksimoida tuoton, etsi merkkivaatteille sopiva FB-kirppis ja myy tuote siellä. Tällöin joudut luonnollisesti myös postittamaan tuotteen ostajalle.

Parhaat lastenvaatteiden FB-kirppikset

5. Pidä pöytä siistinä ja järjestyksessä

Ylitsepursuavan vaateröykkiön penkominen ei innosta ketään. Lajittele vaatteet omiin pinoihinsa esimerkiksi koon mukaan ja hyödynnä esillelaitossa rekkien henkareita, mikäli mahdollista.

Lappu, jossa kerrot minkä kokoisia ja kenelle sopivia vaatteita tai kenkiä myyt, voi houkutella ostajia.

Käy järjestelemässä pöytää usein. Samalla voit asetella houkuttelevimpia tuotteita paremmin näkösälle.

6. Vältä hajustettuja pesuaineita

Yli pyykkivuorten -blogin Hannan kirppispostaus puhutti myös Kaksplussan Facebook-ryhmässä, jossa moni totesi jättävänsä ostamisen väliin, jos tuote tuoksuu voimakkaasti pesuaineelta.

”Ostan kirppikseltä lastenvaatteita. Mutta olen ikäväkseni huomannut, että usein lastenvaatteet pestään hajustetuilla pesuaineilla. Sellaisia en osta, kun en kestä hajua. Moni kiva vaate on jäänyt ostamatta löyhkän takia.”

7. Ajoita oikein ja varaa riittävästi myyntiaikaa

Palkat ja tuet maksetaan usein kuunvaihteen molemmin puolin. Jos siis haluat pelata varman päälle, varaa kirppispöytä kuun ensimmäiselle viikolle.

Hiljaisimmissa paikoissa viikon myyntiaika voi olla liian lyhyt, joten jos myytävää tavaraa on runsaasti, varaa pöytä saman tien useammaksi viikoksi.

8. Mainosta

Kerro myyntiaikeistasi somessa, esimerkiksi Facebookissa omalla seinälläsi tai lastenvaateryhmissä.

Lue myös:
Miksi lastenvaatteista tuli harrastus? Kolme äitiä kertoo

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X